joi, 7 iunie 2018

Concertul tinerelor talente

În această seară la Filarmonica Piteşti orchestra condusă de dirijorul Tiberiu Soare a acompaniat elevi foarte talentaţi la muzică.

Concertul a fost deschis de tânărul harpist Andrei Olaru-Florea de la liceul George Enescu Bucureşti care a interpretat Introducere şi Allegro de Maurice Ravel.

A urmat Andreea Alexandra Apana de la Liceul Marin Sorescu Craiova, soprană care a cântat Verdi Pratii, aria lui Ruggiero din opera Alcina de Haendel.
Andrei Olaru Florea
Tânara flautistă de la Piteşti, Maria Gabriela Turcescu-Socaciu a interpretat Fantezia pastorală ungară pentru flaut de  Franz Doppler.


Andreea Iulia Dobre  soprană de la Liceul Lipatti Piteşti a interpretat cunoscuta aria Habanera L'amour est un oiseau rebelle din Carmen de Bizet.


Tânărul Andrei Măndescu de la Piteşti a interpretat cunoscuta arie No piu andrai din Nunta lui Figaro (Fluturaş nu mai ai aripioare!) de Mozart. Tânărul cu o voce baritonală bună, a contat şi Mozart şi a fost viu aplaudat.
Maria-Gabriela Turcescu-Socaciu
A urmat surpriza acestui concert, Gabriela Raluca Hartoc a interpretat partea I a Concertului pentru vioară  şi orchestră de Saint Saens. Vioara ei a sunat foarte profesionist ca şi cum fetiţa din clasa a VII-a ar fi fost un artist consacrat.
Gabriela Raluca Hartac
A urmat parte a III-a a a aceluiaşi concert de Saint Saens în interpretarea lui Alin Ţanea de asemenea foarte reuşită.
Alin Ţanea
După o scurtă pauză a apărut un Alexandru Dumitru, băieţel în clasa a IV-a carea interpretat foarte frumos Concertul pentru pian şi orchestră de Haydn.
 
Alexandru Dumitru
A urmat soprana Ştefania Rădulescu de la Piteşti care a interpretat aria Berthei di Lăsaţi-mă să cânt de Gherase Dendrino. 
Ştefania Rădulescu
În final a cântat pianistul Theodor Dumitru, fratele puştanului care a a interpretat foarte bine Concertul nr. 1 în mi minor de Chopin. 

Theodor Dumitru
 A fost o seară foarte reuşită şi plăcută.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu