joi, 19 octombrie 2017

Concert cu Mădălin Voicu

În această seară l-am avut oaspete pe dirijorul Mădălin Voicu. El este fiul mult mai celebrului violonist Ion Voicu. Dra notorietatea sa se datorează prezenţei mediatice, fiind nelipsit pe post de părerist, destul de aspru cu propriul lui partid PSD. În ultimul timp nu mai apare pe la televiziuni şi a revenit la bagheta de dirijor.

În deschiderea concertului am audiat o piesă scurtă a preclasicului Corelli, Sarabandă, Gigă şi Badinerie cu orchestra redusă nu mai la partidele de coarde, viori, viole, violoncele şi contrabaşi.
Mădălin Voicu
A urmat apoi Concertul nr.5 pentru vioară şi orchestră în la major KV 219 de Mozart. Este supranumit şi Concertul Turcesc, probabil după influenţele meterhanelei otomane, atât de normală în principate în secolul al XVIII-lea. Solista concertului a fost tânăra violonistă clujeancă Maria Marica (în niciun caz napoceană, hahaha ce mă enervează acest sufix parazitar!). Cum am mai spus în acest concert vioara solistă pare mai mult de concert maestru., pasajele cu adevărat solistice fiind limitate. Marica a fost viu aplaudată pentru prestaţie şi a oferit şi un bis.
 
Maria Marica şi Mădălin Voicu
A urmat apoi în parte a doua a concertului Simfonia a 5-a în si bemol major, D 485 de Schubert. Aş spune că toate cele trei piese muzicale au în comun nota romantică. În plus simfonia schubertiană are multă influenţă mozartiană. 
 
Orchestra

A fost o seară muzicală plăcută într-un octombrie de vară indiană nord americană.

Un comentariu: