vineri, 10 martie 2017

Scena muzicală piteşteană: Recital cameral cu Cristina Anghelescu şi Daniel Goiţi

Cristina Anghelescu şi Daniel Goiţi
În această seară de 10 martie melomanii piteşteni au avut ocazia fericită de a asculta doi maeştrii ai muzicii româneşti: pe violonista Cristina Anghelescu şi pe pianistul Daniel Goiţi. Chiar dacă vin  din două medii muzicale deosebite, doamna Anghelescu a studiat în Bucureşti şi domnul Goiţi la Cluj recitalul a fost armonic şi a rezultat un recital de mare clasă. 
În prima parte a recitalului s-au interpretat două piese de Schumann: Sonata pentru vioară şi pian nr.1 op. 105 şi Fantastiestucke piese specifice perioadei de vârf a romantismului german.   

Pentru parte a doua s-au mai cântat Romance de Edgare Faure şi Sonata pentru vioară şi pian nr. 3 op.45, piesă care f ace parte din naşterea repertoriului naţional norvegian.

Muzica de cameră este o muzică boierească, pentru aristocraţi care cerea o prezenţă redusă de spectatori spre diferenţă de orchestre care cer spaţii mari. Se pare că Centrul Multifuncţional din Piteşti este o loc potrivit pentru acest gen de spectacole.


Un comentariu:

  1. Corect, Centru Muzical Pitesti este potrivit... mai ales intr-un oras de targoveti ce misuna prin Targul de saptamana si mananca..."evident" Mate!

    RăspundețiȘtergere