marți, 24 mai 2016

Manhattan Night

Am văzut un film interesant şi aşa am descoperit un nou scriitor american, pe Colin Harrison.
Romanul său intitulat Manhattan Nocturne a fost ecranizat de regizorul Brian Decubellis sub numele de Manhattan Night.

Este un filme serie noire în care personajul principal este şi povestitor la persoana I-a. Este un roman în stilul Dashiell Hamett, scriitorul care are un nume de premiu pe care Harrison l-a primit.

Este o poveste de azi în New York, în Manhattan. Jurnalistul Porter Wren (Adrien Brody) este abordat la un party organizat pe Hobbs (Steven Berkoff), proprietarul publicaţiei unde lucrează de un tânără splendidă Caroline Crowley. Rolul este interpretat de frumoasa blondă australiană de origine poloneză Yvonne Strachovsky. Se pare că Australia a devenit o sursă de femei frumoase la Hollywood. Caroline  a fost căsătorită cu regizorul Simon Crowley, un tip ciudat şi controversat care a fost găsit mort şi hăcuit într-un şantier al unei clădiri demolate.

Wren a avut multe succese rezolvând cazuri aparent nerezolvabile unde inclusiv poliţia s-a declarat neputincioasă. Caroline îl invită pe Porter la ea să-i arate document privind moarte soţului său.

De fapt Caroline vrea să-l seducă pe Porter şi reuşeşte. Porter are procese de conştiinţă, este căsătorit cu o doctoriţă chirurg şi are doi copii mici.

Hobbs îl cheamă la el şi-i pune în vedere să găsească urgent o înregistrare în care Hobbs face dragoste cu Caroline, şi care îi este trimisă periodic ca element de şantaj. Caroline îi mai pune la dispoziţie mini-cartele SIM cu înregistrări făcute de Simon Crowley.

Oamenii lui Hobbs năvălesc la Porter în casă şi-i rănesc băieţelul ca ameninţare. Porter reuşeşte să dea de cartela lui Hobbbs. Era însă extrem de nelămurit de ce Hobbs îşi dorea această înregistrare care ar fi dovedit că un bătrân ca el mai poate! Înregistrarea îl lămureşte de ce, Hobbs fusese bătut şi rănit în tinereţe de nişte bandiţi în Marseille şi devenise impotent. Caroline îi mărturiseşte că în copilărie la 10 ani îşi dorise cu ardoare un cal şi îl rugase pe tatăl ei vitreg să îl dăruiască. Ce îi spune mai departe lui Hobbs nu se mai aude explicit pe înregistrare. 
De fapt acest lucru este cheia întregii afaceri şi a morţii lui Simon. 

Porter reuşeşte să găsească explicaţia acestei întâmplări şi o ameninţă pe Caroline să dispară şi să nu-i mai inoportuneze familia.

Filmul are ritm şi tensiune bună dar nu este totuşi la nivelul la care m-aş fi aşteptat.

Recomand filmul pentru realizare, pentru actori şi mai ales pentru povestea din el.

Un comentariu:

  1. IMDB ii acorda nota 6.2, ceea ce m-a facut sa ezit un pic daca sa-l vad sau nu. Dupa ce l-am vazut as spune ca merita vazut. Finalul este neasteptat. Good Thriller overall.

    RăspundețiȘtergere