joi, 5 mai 2016

Anotimpurile la Filarmonica Piteşti

Orchestra de cameră a Filarmonicii Piteşti
În această seară melomanii piteşteni au avut surpriza şi plăcerea să urmărească un concert realizat de Orchestra de cameră a Filarmonicii Piteşti.

Şi programul a fost generos, orchestra condusă de concert-maestrul orchestrei filarmonicii Mădălin Sandu a interpretat în prima parte a programului Anotimpurile lui Vivaldi. 

Această piesă muzicală este probabil una din culmile barocului muzical şi probabil cea mai cântată. Vivaldi ar fi fost poate cel mai mare compozitor la acestei perioade, dacă n-ar fi fost cantorul din Weimar şi Leipzig, Bach!


Orchestra de coarde formată din instrumentişti piteşteni a fost completată de interpreta de teorbă - lăuta clasică Olivia Iancu şi de Radu Titi la clavecin.
Interpretarea a fost generoasă şi artiştii au fost viu aplaudaţi şi ne-au oferit şi un bis.

În partea a doua a concertului aceeaşi orchestră ne-a oferit în contrast Anotimpurile la Buenos Aires (Portenos cum este alintată capitala Argentinei!) de Astor Piazzola. Muzica lui Piazzola a făcut celebru tangoul argentinian într-o versiune foarte simfonică.  Şi apropo de Piazzola, un critic literar era foarte intrigat de acest compozitor de care nu auzise încă, sper că a auzit între timp. Piazzola nu lipseşte acum din repertoriul marilor orchestre.


O seară frumoasă în care forţele interpretative ale Piteştiului şi-au dovedit calităţile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu