marți, 8 octombrie 2013

Viniciu Moroianu la Conacul Lipatti

În seara de 8 octombrie am revenit la Conacul Lipatti din Fundăţeanca, Leordeni pentru o seară de muzică. Am avut şi în această seară muzicală pentru pian în exclusivitate.
Ca de obicei, am avut din nou parte în introducerea serii de muzică prezentarea competentă a doamnei Saviana Diamandi. Ea ne-a vorbit despre programul care urma să se deruleze. Şi am avut un program cu multă, muzică românească, Constantin Sivestri şi compozitorul Radu Paladi 
Saviana Diamandi
Programul a fost deschis de Abel Corban, studentul maestrului Viniciu Moroinau cu Preludiul şi Fugă în la minor BWV889 de Bach. O introducere potrivită cu marele maestru al baroculului. A urmat o bijuterie impresionistă de Debussy, Poisson d'or din Images. În final ni s-a oferit o piesă românească, Piesă de concert nr 3 de Silvestri, piesă foarte modernistă.
Abel Corban
A urmat marele pianist Viniciu Moroianu care revine la Fundăţeanca.
Programul său a debutat Preludiu şi fugă de Paladi, o replică cu sonorităţi româneşti la piesa lui Bach. 
După aceea Domnul Moroianu ne-a încântat cu bijuteria lui Silvestri dedicată copiilor Suita I, "Copii la joacă". 
Viniciu Moroianu
În final maestrul Moroianu ne-a oferit una din partiturile cele mai dificile ale lui Beethoven 33 de variaţiuni pe un vals de Diabell, op. 120
Interpretarea a strârnit vii aplauze şi domnul Moroianu a oferit ca bis un omagiu pentru cel care ne dăruieşte aceste seri fabuloase, Nocturnă de Dinu Lipatti.
O altă seară de vis în peisajul autumnal al dealurilor din jurul conacului.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu