miercuri, 3 iulie 2013

Un film: Muzi v nadezi - Oameni de nădejde


Aşa îl traduc eu în româneşte, nu cum îl dau cei de la IMDB în engleză, Men in Hope.
Este un film superb ceh, în tradiţia lui Forman şi a lui  Menzel, Hasek, Hrabal şi tot ce-i mai bun în această tradiţie culturală.
Morala la cehi este uşoară, toţi visăm sau ne amintim de suedeza de la Mamaia, dar mai disponibilă era ceha sau slovaca tinereţii noastre!
Filmul este frumos, dramatic, comic şi trist cum doar cehii ştiu să-l facă!
Rudolf, taximetristul este socrul lui  Ondrej, care are cu Alice un restaurant, unde soţia nu-l lasă pe Ondrej să fie bucătarul minune şi-l ţine pe Louis, un ceh născut în Franţa şi probabil fost amant pe post de chef.
Rudolf îi recomandă ginerelui Ondrej o relaţie extraconjugală care să menţină fericirea maritală. Alice mai vrea un copil pe lângă fiul, Pavlik şi-l supune la munci sexuale, pe care Ondrej le face ca un catâr dezinteresat. 
Şi Rudolf i-o prezintă pe Şarlota, o tipă super sexi, care la un biliard îşi scoate tanga să-şi aranjeze părul şi cei doi îi admiră dosul complet descoperit!
Ondrej devine un amant super viril al Şarlotei. Şi Şarlota extaziată, decide să devină chelneriţă la localul lui Alice şi Ondrej. 
Dar se întâmplă şi drama, Marta, soţia lui Rudolf, mama Aliciei, este omorâtă de o maşină, când se plimba fericită cu geanta Valentino, cumpărată de Rudolf ca să nu se supere pe aventurile soţului. Rudolf se duce la un montagne russe, unde o cucerise pe Marta şi răspândeşte cenuşa Martei, în necazul popilor ortodocşi!
Şarlota se mută la Rudolf să-l ajute cu casa, dar aventura lui Ondrej cu ea continuă. Alicia bănuieşte ceva, dar Ondrej este salvat de socrul Rudolf, care recunoaşte că ele este tatăl viitorului copil al Şarlotei, opera ginerelui! Pentru că Ondrej realizase că-şi iubeşte nevasta şi voia despărţirea de sexoasa Şarlota.
Happy end!
Toţi sunt fericiţi, inclusiv Şarlota gravidă, probabil de data asta cu Rudolf!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu