joi, 6 iunie 2013

Hai Steaua!

M-am bucurat că Petrolul a câştigat Cupa României! Dar iată că echipa cea mai populară din România de  azi, Steaua are probleme din cauza patronului.
Nu vreau să-l deplâng pe Becali, matrapazlâcurile trebuie pedepsite, dar sentimentul meu de fair play îmi spune că echipa de fotbal Steaua nu merită să sufere pentru  ticăloşiile patronului. În afacerea Valiza nu s-a reuşit mituirea, Steaua nu a avut niciun folos!
Steaua, în acest sezon a câştigat pe teren toate meciurile sau le-a pierdut, unul cu cântec pentru salvarea echipei lui Hagi.  Ar fi o mare nedreptate ca în Champions League să ajungă Pandurii. L-am detestat pe Becali care s-a folosit de Steaua ca să ajungă foarte popular, mă lamentam împreună cu suporterii stelişti pentru că Steaua ajunsese pe mâinile lui Becali. Vechile mele resentimente pe această echipă se resuscitaseră. Am prieteni buni care sunt stelişti şi toţi erau nefericiţi că Steaua este în proprietatea lui Jiji.
Jiji şi-a făcut-o singur, are gura mare este autorul unor mari imbecilităţi orale debitate pe la multe televiziuni interesate de rating. Se vede că nici efuziunile lui ortodoxe nu i-au folosit, nici actele de filantropie, reale şi dezinteresate!
Asta nu mă împiedică să spun:
Hai Steaua!

Justiţia care trebuia să se exprime a făcut-o abia acum şi în mod clar obedient. Cred că marea problemă a României de azi este Justiţia, o procuratură care parcă a ajuns precum securitatea şi judecători prea puţin preocupaţi să facă justiţie şi nici măcar dreptate, în timp ce alţi ticăloşi corupţi şi hoţi aleargă fericiţi, când ar trebui să înfunde puşcăria.

Citesc la Dilema veche şi vreo trei-patru articole răbufnesc de nervi la adresa României noastre, cea care ne înconjoară, cea de toate zilele. Toată lumea admiră lumea aşezată de dincolo şi observă cu năduf contradicţiile şi contrastele societăţii noastre.
Însă cum spune şi Vintilă Mihăilescu nu pot decât să exclam: aici m-am născut, aici mi-a soarta

Nu dau pe nimic aşezat harababura românească! 

5 comentarii:

  1. Joe,trebuia sa luam atitudine de cand OIERUL a preluat dubios Steaua,nu acum cand a facut nenorocirea echipei.Cine n-a crezut ca acest individ,e periculos,e naiv.Am auzit tampiti care spun ca UEFA sa nu faca ordine la noi in tara, culmea deputati,pai atunci sa jucam doar la noi in tara in campionate satesti si sa ne uitam doar la TV ,ca sa vedem REAL,BAYERN,etc.Acum discutia e nula si cu purceaua moarta.Cred ca n-o sa spui nimic de MM care trebuia sa fie coleg de celula cu OIERUL !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi, Joe, dupa atitudinea asta se vede ca esti un tip tolerant. Nu o zic cu repros , ca si eu simt la fel. Dar pe de alta parte, cred ca fiecare situatie are pretul sau....Nimic nu ramane nepedepsit, intr-un fel sau altul....

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai ca de harababura asta minunata profita mai ales golanii si hotii. Toata gasca asta care se "ocupa" de fotbal, e buna de puscarie, dar nu numai... Golani si infractori au ajuns, de la Cotroceni pina ultimul McDonald, sa conduca in Romania. Tu nu dai pe nimic asezat... dar astia tineri, viitorul, nu stiu daca mai vor sa se sacrifice, asa ca harababura se va domoli cu timpul din lipsa de "combatanti". Macar asa !

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. În dosarul "valiza" Becali este nevinovat. Nu înseamnă mită să dai bani cuiva ca să fie...cinstit. Ca individ care am fost din nenorocire prin tribunale, judecătorii, notariate, birouri de avovați știu că și judecătorii primesc bani ca să fie...corecți; uneori de la ambele părți, fiecare cu interesul său. Și tocmai javrele astea să aibă dreptul să judece pe alții ? Cu mulți avocați e adesea la fel: fiecare parte plătește și avocatul propriu și pe cel al adversarului. Notarii ? Gata să te jupoaie pentru o ștampilă pe copia de la buletin dar de asemenea gata să îi facă pe proștii (uneori chiar sunt, cu facultățile particulare de trei ani, prin corespondență) în cazul unor escrocherii de milioane de euro. Procurori, medici legiști ? Parte din ei escroci și javre. Vezi NUP la plagiatul lui Ponta. Multe verdicte - ca și în cazul acesta - sunt comenzi politice.
    2. În ceea ce privește escrocheria cu terenurile cred că este vinovat. Dar terenurile se vor recupera oare ?
    3. Și mie mi se pare anormal ca din cauza lui (sau a altora) să sufere o echipă sportivă. Iată că excesul de capitalism veros și transformarea sportului într-o afacere internațională dubioasă duce la astfel de urmări penibil ridicole. După cum nu sunt de acord ca o echipă să sufere dacă niște spectatori izolați provoacă incidente: că doar nu o să sară jucătorii să îi potolească !
    4. Iar Real, Bayern, Barcelona, Arsenal, Milano și alte sute de echipe din lumea largă pe cine reprezintă ? O țară, un oraș, un neam (cu eventualele sale calități fizice sau morale), emanația unei universități, întreprinderi, minister etc. ? Vax, doar mercenari ordinari pe care nu se poate conta mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca este sa cred ceea ce se vorbea acum 17-18 ani (daca nu ma insel asupra perioadei) atunci povestea cu terenurile este asa: Cand R a intrat/urma sa intre in NATO a fost necesara construirea unui Centru de Comana si interconectat. Specialistii NATO (probabil din USAF) au determinat cu mare acuratete locatia, undeva pe linia Forturilor. Pentru ca nu aveau teren acolo Armata a propus o locatie cca 8 km mai spre centrul orasului, unde aveau teren (pe ce a ramas s-au construit mai tarziu cred ca vre-o 6 vile -nu se vede bine in patele lizierei de copaci). Pe locatia respective era propietar Becali (cred ca vanduse ceva la Impact deja, asa ca tia business-ul). Dupa ce au esuat sa convinga NATO sa schimbe locatia si sub presiunea inceperii constructii, Guvernul a fost silit sa faca schimbul. Nu ma pricep de ce locatia trebuia sa fie numai aia. Oricum, dupa cca un an si cheltuieli serioase de proiectare - cu o gramada de conultanti straini, NATO a hotarat se relocheze Centrul (cred ca Ungaria). Sic
    Mitica de la Titu

    RăspundețiȘtergere