duminică, 14 aprilie 2024

Totul de spre fotbal

Bayer Leverkusen


În această săptămână s-au conturat viitorii campioni ai marilor campionate ale Europei. 

În această seară Bayer Leverkusen - zisele aspirine a a câștigat campionatul de fotbal german cu antrenorul miracol Xabi Alonso; e primul lor titlu din istorie! 

În campionatul Italiei Inter este aproape să câștige titlul. La fel și PSG în Franța este aproape să devină campioană. 

În Spania Real Madrid a bătut pe finalista Cupei del Rey, Mallorca și este și ea aproape campioană. Mai este El Clasico cu Barcelona, dar distanța este mare!

Singurul titlu care era în discuție între trei echipe, campionatul englez. În luptă erau Liverpool, Arsenal și Manchester City. Liverpool clipise deja, a făcut egal pe Old Trafford cu United. Dar în această săptămână lucrurile s-au cam lămurit. City a jucat ieri cui Luton și a învins cu 5-1 și a făcut 73 de puncte, a trecut pe primul loc și aștepta liniștită să vadă ce fac contracandidatele. 

A fost o săptămână blestemată pentru Liverpool. Nu au luat în serios meciul cu Atalanta din Europa League și au fost bătuți pe Anfield Road cu 3-0. Or fi bătut ei la Bergamo cu 5-0 acu vreo 2 ani și au fost învinși acasă cu 2-0 de Atalanta, dar acum e invers! Dar shit happens și azi aveau meciul cu Crystal Palace și au luat din nou bătaie cu 1-0! Urma meciul de acasă al lui Arsenal cu Aston Villa. Meciul părea greu, că totuși Villa este pe 4 în campionat. Și la fel, shit happens și au luat bătaie cu 2-0. Deci City are drumul deschis să ia titlul și anul ăsta!

Dar meciurile de fotbal importante s-au petrecut la mijlocul săptămânii în sferturile Champions League.

Surpriza a venit din partea Barcelonei. Era creditată cu șansa a doua în meciul de la Paris cu PSG. Și au învins cu 3-2! Șanse au și cei de la Atletico Madrid, care au trecut de Dortmund cu 2-1 acasă.

Arsenal avea un meci în aparență simplu cu Bayern, care este marele bolnav al campionatului german. Dar Bayern are în sânge expertiza acestei competiții pe care a câștigat-o de 5 ori și a făcut 2-2, conducând de fiecare dată pe stadionul lui Arsenal.

Însă meciul cu aer de epopee s-a petrecut la Madrid, Real cu Manchester City. A deschis scorul City, a egalat și luat conducerea Real. În repriza a a doua, City a dat două goluri senzaționale și s-a făcut 3-2. Dar Real nu s-a predat și a egalat printr-un gol senzațional Valverde, 3-3!

Totul se va lămuri marți și miercurea viitoare. Să așteptăm meciuri bune!

PS 

Apropo! A bătut și Petrolul cu 2-1 pe Universitate la Cluj!

2 comentarii:

  1. Meciurile Real Madrid-Manchester City si PSG-Barcelona au avut un fotbal de vis! Iar Petrolul,cu victoria de la Cluj,a mai luat o gura de oxigen in aceasta lupta crancena din Play-Out! Intotdeuna,oriunde, Hai Petrolul! 💛💙

    RăspundețiȘtergere
  2. Incredibil cum ambele Arsenal si Liverpool s-au "impiedicat" acum, aproape de finalul cursei, in favoarea lui Man City!

    RăspundețiȘtergere