marți, 23 aprilie 2024

Red Eye și Asphalt City un serial și un film de văzut

Am văzut acest serial și acest film care mi s-au părut de recomandat.

Red Eye

Este un serial englezesc, foarte bine făcut meseriaș, un thriller de foarte bună calitate. Are o cotație cam slabă pentru că sunt tot felul de dobitoci care dau note proaste la filme bune, și nu este prima dată când văd acest lucru.

Suntem în zilele noastre și Marea Britanie se pregătește pentru construirea unei centrale nucleare făcute de China.

Dr. Mathew Nolan (Richard Armitage), un chirurg englez se întoarce de la Beijing și este oprit de autoritățile de frontieră pe aeroport. Este acuzat că acolo ar fi omorât pe o tânără chinezoaică, fiica un mahăr comunist. Pentru a fi reîntors în China este delegată o polițistă de origină chineză născută în Hong Kong. Tot în acest avion sunt reîntorși și alți colegi britanici care fuseseră la Beijing. 

Acțiunea de reîntoarcere este monitorizată de MI5, șefa acesteia Delaney (Lesley Sharp). În avionul care se reîntoarce în China se petrec lucruri ciudate, de asemenea și la Londra. Sunt implicate MI6, CIA stația din Londra. Totul este extrem tensionat, se petrec întâmplări neașteptate și răsturnări de situație. 

Ce nu m-a convins este că autoritățile britanice cedează așa ușor să predea un cetățean britanic chinezilor.

Însă filmul are o desfășurare în ritm susținut.


Asphalt City

Este un film regizat de un francez, dar care se petrece la New York. Este un film trist despre viața stresantă a a paramedicilor de pe salvările newyorkeze. Aceste țin de Departamentul de Pompieri, similar cu SMURD. Paramedicii au o pregătire medicală serioasă, nu sunt însoțiți de medici ca în România. Lucrează în tandem și aici este povestea lui Gene Rutkowsky (Sean Penn) și mai tânărul Ollie Cross (Tye Sheridan). Munca este extrem de stresantă pentru că urgențele sunt pentru marginalii newyorkezi, negri, drogați. tatuați. Din acest motiv sunt bruscați și înjurați. Stresul îi îndeamnă la sinucidere și trebuie să aibă nervii tari. Este imaginea unui New York întunecat, diferit de ce am văzut eu. 

 

 


2 comentarii:

  1. De acord oarecum cu afirmatia: "Are o cotație cam slabă pentru că sunt tot felul de dobitoci care dau note proaste la filme bune, și nu este prima dată când văd acest lucru." si ma mir ca te mai poti revolta (inutil as zice) in fata realitatii evidente!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...nu sunt de acord cu tine, filmele care iti plac tie nu plac la majoritatea ,cum poti tu sa te opui la majoritate ? Ai alte gusturi,alte asteptari fata de majoritatea care hotaraste numarul de stele dat la un film sau serial. Este ca si la vot : tu il vrei pe Nicusor Dan ,pesemne si idiotii de bucuresteni il voteaza pe derbedeul de Piedone,,,pretentia ta intra in delizoriu ca si la film .Asa ca ciocul mic ,nu mai face aprecieri incorecte : majoritatea hotaraste nu tu...

    RăspundețiȘtergere