joi, 18 aprilie 2024

Sferturile Champions League



De marțea trecută 9 aprilie până ieri 17 aprilie s-au desfășurat sferturile de finală Champions League la fotbal. Au fost meciuri pasionante cu multe surprize și suspans. 

Barcelona a făcut surpriza și a învins PSG la Paris cu 3-2. Returul la Barcelona a fost un dezastru, au marcat primii, dar nu au securizat apărarea și la un contraatac al PSG Araujo a fost eliminat. A venit egalarea, apoi încă un gol al PSG, un fault în careu și s-a făcut 3-1 ca în final PSG să bată cu 4-1! Unii spanioli, sau suporteri catalani l-au învinuit pe arbitrul român Istvan Kovacs că a stricat meciul eliminându-l pe Araujo, dar experți neutri au spus că arbitrul nu a făcut decât să aplice regulamentul. 

Pe de altă parte Atletico Madrid pleca la Dortmund după 2-1 la Madrid și părea că o să se califice, dar Dortmund a condus cu 2-0 și a fost egalată de Atletico, dar culmea nu s-a apărat cum știe Cholo și au fost învinși de Dortmund cu 4-2. În loc de o semifinală spaniolă avem Dortmund - PSG!

Pe de altă parte celelalte două sferturi au fost la fel de pasionante. Bayern a venit la Londra la Arsenal și a condus cu 2-1, dar au fost egalați. Bayern are probleme în campionat, dar în ADN-ul acestei echipe este Champions League și la Munchen au învins pe Arsenal cu 1-0 și s-a calificat în semifinale.

Însă cel mai pasionant era sfertul clasic de acum, Real Madrid - Manchester City. La Madrid după un meci pasionant totul s-a terminat cu o remiză 3-3. returul de aseară de al Manchester îi dădea favoriți pe City. Însă Real a speculat la începutul meciului un contraatac și au deschis scorul. Real a fost înghesuită în propriul careu, dar s-a apărat formidabil, cedând total inițiativa lui City. A egalat târziu City și meciul a intrat în prelungiri și s-a finalizat prin loteria penaltiurilor. 

A executat primul Modric și Ederson a apărat, dezastru!  A urmat Alvarez și 1-0 pentru City. Eu de colo, e clar City se califică! Dar a urmat un dezastru, Bernardo Silva i-a centrat în brațe lui Lunin, și apoi Kovacic a ratat și el, madrilenii au marcat și s-au calificat! Lunin este eroul meciului! A apărat senzațional în timpul meciul bombele lui De Bruyne și a calificat Madridul al penalti. Așa că Real a apărat onoarea fotbalului spaniol.

Deci a doua semifinală este Bayern - Real. Eu mizez pe Real că o să câștige din nou.

Ce frumos și reconfortant  este când ai tăi câștigă și nervi când pierd!


2 comentarii:

  1. Manchester City, Arsenal, Liverpool si West Ham out, Aston Villa calificata, incredibil, dar asta face fotbalul asa de atractiv, nu?!

    RăspundețiȘtergere