vineri, 9 februarie 2024

Mr. & Mrs. Smith, Detective Forst, Criminal Record și Le Parfum Vert, trei seriale și un film problematice


Am să vă prezint trei seriale și un film care mi-au creat probleme. Filmul l-am căutat la recomandarea criticului de film de la Dilema veche, Victor Morozov. 

Mr. & Mrs. Smith

Este un serial american care s-a inspirat din filmul cu același nume în care vedete erau Angelina Jolie și Brad Pitt. Se pare că filmul i-a adus împreună și au constituit o familie, destrămată între timp.

Personajele principale sunt interpretate de un mulatru (Donald Glover) și o asiatică (Maya Erskine), coreeană? Asta  ca să se respecte noile reguli de la Hollywood. Ei sunt selecționați de un fel de Inteligență Artificială. Primesc un apartament splendid în New York. Misiunile lor sunt ciudate, unele cam fără sens și finalitate. Fac cunoștință cu altă familie Smith pe care îi înlocuiesc într-o misiune foarte periculoasă de unde abia scapă și cu care în final au și de lucru. Cam subțire afacerea!


Detective Forst

Recunosc că am crezut inițial că este un serial nordic, este de fapt un Netflix polonez! Se petrece în Zakopane în sud-vestul Poloniei, singura zonă muntoasă a acestei țări. Este locuită de munteni - gorali. Se spune că goralii care sunt ciobani ar fi de origine vlahi - români în transhumanță. 

Detectivul Forst este mutat disciplinar de la Cracovia la Zakopane. În fiecare secvență se specifică locul, muntele și altitudinea. Totul are loc iarna. Forst se implică într-un caz cu un asasin în serie. Miște bărbați mor și în gura lor se găsește o monedă romană. Forst care este și crai, se combinase cu fiica drogată a șefului lui și apoi începe să investigheze cazul cu o reporteră cu care se și cuplează. Ei descoperă o fotografie din vremea războiului. În ea apar niște personaje care sunt clar colaboraționiști ai naziștilor. Ei bine victimele asasinatelor sunt descendenții celor din poză. Aflăm că de fapt Forst este din Zakopane de la Casa de Copii. În copilărie a avut probleme cu un coleg cu intenții criminale. Forst își dă seama că peste ani el este cel care comite aceste crime. El este acum Gjord Hansen, soțul procuroarei - prokurator în poloneză, care instrumentează cazul. Acesta dă vina pe Forst că este asasinul. Forst ajunge la clădirea unde era fosta casă de copii și încearcă să o elibereze pe fiica șefului poliției. Finalul este de neînțeles, lucru semnalat de toți cei care au văzut serialul și fac comentarii pe imdb. Se presupune o anume continuare? Serialul este bine realizat și tensionat. 


Criminal Record

De data asta serialul este britanic- englezesc se petrece la Londra. o operatoare de la Urgențe primește un telefon de la o cabină telefonică, mai sunt în Londra! Nu vrea să-și dea numele, dar revelează că iubitul care o amenință cu un cuțit  se laudă că a ucis mai demult o femeie, dar altcineva este la pușcărie în locul lui.

Cazul este preluat de DS (Detective Sargent) Lencker (Cush Jumbo). Ea identifică pe cel închis și începe să cerceteze cazul. Errol Mathis, iubitul și tatăl copilului lor, Patrick, după ce inițial respinge acuzațiile recunoaște crima. Mama lui Errol și o avocată se muncesc să demonstreze că este nevinovat. Totul pornește de la cel care a instrumentat cazul DCI (Detective Chief Inspector) Haggerty (Peter Capaldi) și pare un caz de rasism. În afacere fusese implicat și un alt polițist care fusese într-o organizație de extremă dreaptă. Se mai întâmplă o amenințare pare a fi aceeași femeie, care moare zdrobită, aruncată de la etajul 9, dar este altcineva! Lencker merge până în pânzele albe cu toate că este amenințat de Haggerty. Fiul ei de 12 ani este arestat de poliție pe chestie falsă de posesie de droguri. Fiul este mai negru decât mama care este o mulatră cu piele deschisă și soțul este un alb roșcat. Nu au găsit unul mai deschis la culoare probabil..hahaha!

Finalul foarte tensionat din episodul 6 ne lasă în coadă de pește. Când Haggerty este gata să mărturisească, totul se oprește. Da, pentru că mai sunt două episoade!


Le Parfum Vert

Acesta este un film francez nou recomandat cum am spus de Dilema Veche. Par a fi un film de spionaj. Un actor cu nume rusesc moare pe scenă și îi spune cu ultima suflare unui coleg, Martin Remi (Vincent Lacoste) că de vină este Le Parfum Vert. Acesta ar fi o organizație de spionaj. Martin este răpit, dar totul e neclar. Își dă seama că este în casa unii bogătaș amator de benzi desenate. Află cine ar fi cu ajutorul unei autoare de benzi desenate care este evreică revenită din Israel Claire Mayer (Sandrine Kimberlaine). Cei doi pleacă al Bruxelles cu trenul să-l avertizeze pe bogătaș că este în pericol să fie ucis. Aici în tren sunt scenele clasice cu spioni și asasini. Asasina de fapt o rănește pe Claire dar se aruncă de la etaj și moare. Finalul este tot pe scenă al Budapesta unde se finalizează acțiune. Dar Antracit, obiectul care era căutat rămâne la o cutie de valori, pentru că cea care primise biletul cu indicativul îl pierde în ploaie. Final fericit pentru cei doi, care rezolvă cazul. Multe scene ar fi decupate din filmele de gen James Bond, Mission Impossible.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu