joi, 19 decembrie 2019

Concertul de Crăciun la Filarmonica Pitești


În această seară am avut plăcerea să audiem un frumos Concert de Crăciun la Filarmonica Pitești subintitulat Gală vieneză.
Pentru acest concert invitați au fost dirijorul Mircea Holiartoc, soprana Irina Iordăchescu și tenorul Mario Vasiliu.

A fost într-adevăr un potpuriu de melodii din operete vieneze de Lehar, Kalman, Suppe și celebrele melodii create de familia Strauss pe care le ascultăm și la faimosul concert de Anul Nou de la Viena. Aceste au trezit nostalgia strălucirii epocii imperiului dual. 
Orchestra
Am ascultat aceste arii interpretate de cuplul Iordăchescu Vasiliu acompaniați de orchestra Filarmonicii Pitești condusă de dirijorul Mircea Holiartoc care este dirijor la Opera din Brașov.
Mircea Holiartoc
Au mai fost interpretate și arii din operete românești, Lăsați-mă să cânt de Gherase Dendrino, Valurile Dunării de George Grigoriu. De asemenea am mai audiat celebra Non ti scordar di me, sau Veniți creștini  de Adolphe Adam. 
Irina Iordăchescu și Mario Vasiliu
Vă mărturisesc că momentul culminant a fost pentru mine melodiile de Crăciun interpretate de  cei doi soliști vocali și orchestră: Moș Crăciun și O, ce veste minunată. Irina Iordăchescu a rugat publicul să-i acompanieze. 
Este foarte potrivit să ne aducem aminte acum, când se fac trei decenii de la Revoluție că atunci, înainte de 1989 nu se puteau cânta aceste cântece în public.
Finalul a fost ca de obicei cu Marșul Radetzki, dar și două bisuri ale artiștilor din programul prezentat. 
A fost o seară frumoasă care î încântat publicul prezent masiv în această seară.

Un comentariu:

  1. Joe, e frumos din partea ta că rostești cuvinte de laudă dar, ca spectator avizat, ar trebui să recunoști că anul acesta concertul a fost o lălăială! O orchestră diminuată numeric, părând că interpretează din amintiri, un Mario Vasiliu fără suflu, o lipsă aproape totală a momentelor dedicate conectării sălii la spectacol - chiar cu strădaniile Irinei Iordăchescu de a mai anima lucrurile în final - au făcut din concertul de anul ăsta cel mai slab Concert de Crăciun din micuța istorie a Filarmonicii Pitești!

    RăspundețiȘtergere