joi, 11 iulie 2019

SoNoRo la Conacul Florica - Evenimentul muzical al verii la Pitești

De SoNoRo mai auzisem, de SoNoRo la Conac știam.
Și iată că acest festival, care a scop punerea în valoare a rezidențelor aristocratice și castelelor din România poposește la Pitești, mai precis la Conacul Florica al cele mai importante familii politice românești fondatoare a României moderne și independente și al României Mari, familia Brătianu, cu cei doi prim miniștri, cel al Independenței României, I. C Brătianu și cel al României Mari Ionel I. C. Brătianu.
Cu Miruna Nagy
Știam că Răzvan Popovici este un manager muzical deosebit, dar nu mă așteptam ca în afară de muzica bună să avem parte și de o atmosferă plină de umor și bun gust.
Nicolas Dautricourt, Benedict Kloekner, Răzvan Popovici
Pentru că artiștii nu numai că sunt niște virtuozi, mai au și un simț deosebit al umorului. 

Chiar mărturiseam la final domnului Popovici că poate face un serial tip Seinfeld și cu amicul Gălușcă, cel care m-a transportat la și de la Florica pe post de Newman!


Artiștii care ne-au oferit spectacolul muzical și de înaltă ținută artistică sunt: Răzvan Popovici, violistul și prezentatorul spectacolului, Miruna Nagy, o delicată și dedicată harpistă, Nicolas Dautricourt, violonist plin de umor și glume, care cântă cu un Stradivarius, dar doar talentul artistului face ca vioara să sune bine și nu în ultimul rând excelentul și dedicatul violoncelist german Benedikt Kloekner.
Acest program face parte din evenimentul cultural România Franța, având artiști francezi invitați și piese muzicale din spațiul francez. 
Festivalul SoNoRo la Conac beneficiază și de suportul BRD care a permis și o tratație a invitaților în pauza concertului.

Programul s-a deschis cu Enescu, Obade piesă în stil lăutăresc, în care este înglobat și Imnul Regal, imnul României, timp de 100 de ani. 
Am ascultat dansuri de Marin Marais executate la harpă și violă pe post de Viola da Gamba
S-au interpretat piese muzicale Jean Cras, Gabriel Faure, Reinhold Gliere (rus! cum ne-a dezvăluit Răzvan Popovici), Massenet cu Meditation, Ravel și englezul Edward Elgar cu al său Salut d'Amour ca bis.

Sper că lumea a plecat la fel de fericită și plină de bună dispoziție cum am resimțit eu după acest eveniment muzical și cultural. Mai ales că Domnul  a ținut cu organizatori și cu noi pentru a a dat o ploicică care să răcorească vremea oricum răcoroasă!


Eu aștept cu multă nerăbdare să revăd acești artiști excepționali și pe scena Filarmonicii Pitești!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu