miercuri, 10 iulie 2019

Chant de loup - un film de actualite submarină!


Cum le potrivește arta uneori când evenimente reale, nefericite au loc.

Tocmai am vizionat un film francez Le chant de loup.
Este un film de război francez, ficțiune, dar cu multe potriviri cu realitatea.

Filmul îl are protagonist pe Chaussette - Chanterai- Șosetă (Francois Civil) care este expert audio pe submarinul Titan.
El depistează într-o acțiune secretă în Siria urma unui submarin nuclear sovietic de tipul Timour, scos din uz.

Filmul evoluază într-o criză nucleară, de pe acest submarin se lansează o rachetă balistică nucleară din Marea Barents care va lovi Franța.

Comandantul Grandchamp (Reda Kateb) care comandase Titan este trimis la comanda submarinului nuclear Formidabil și primește ordinului de a riposta cu o lovitură nucleară împotriva Rusiei. 

Comandamentul francez primește confirmarea că racheta nu are îăncărcătură nucleară, iar Departamentul de Stat american le confirmă că acest submarin sovietic fusese cumpărat ilicit de jihadiștii islamici și că aceasta era o încercare iresponsabilă de declanșare a unui conflict nuclear. 

Filmul continuă cu odiseea lui Formidabil care intră în starea de invizibilitatea și pregătește contalovitura.
În acest cazuri când ordinul fusese dat și confirmat nu se mai putea contramanda.
În această situație disperată amiralul șef al Marinei Franceze, Alfost (excelentul Mathieu Kassowitz) încearcă să intercepteze pe Formidabil.
Începe un schimb de torpile care distrug pe Titan, dar Șosetă reușește să transmită mesajul prin care comandantul Granchamp reușește să stopeze lansarea rachetei nucleare înainte de muri și el.
Formidabil fusese doar puțin avariat, însă protagoniștii pier în incident, supraviețuind doar Șosetă, care se combinase cu o tînără străină (Paula Beer, nemțoaica din serialul Bad Banks).

Exact acum s-a desfășurat drama submarinului nuclear rusesc în aceeași Mare Barents, un incendiu în care au murit 14 marinari ruși. Viața copiază arta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu