vineri, 16 martie 2018

Recital Teodora Gheorghiu

Teodora Gheorghiu şi Clementina Ciucu





Cred că numele Gheorghiu este favorabil artistelor vocale. O avem pe Angela Gheorghiu marea noastră divă şi acum este Teodora Gheorghiu. 
Această tânără artistă născută la Braşov cu studii muzicale la Cluj a fost remarcată de tenorul Jose Carreras. Şi aici este o similitudine pentru că Angela Gheorghiu a fost remarcată de celălalt mare tenor spaniol  Placido Domingo.

Teodora Gheorghiu a debutat şi a fost angajata Operei de Stat din Viena. Iată că acum ea începe un turneu muzical în România care a debutat în această seară la Piteşti.
Teodora Gheorghiu a fost acompaniată la pian de Clementina Ciucu Ristea.

Ascultând-o pe Teodora Gheorghiu mi-am amintit de scenele din filmele care redau saloanele marii aristocraţii europene, unde o cântăreaţă era invitată să cânte acompaniată la pian. Nu era lume multă, cum rarefiată a fost şi sala Filarmonicii din astă seară.

Teodora Gheorghiu a interpretat arii din opere, dar în speciale piese de tip canzonetă, sau lied ale unor mari compozitori ai belcanto-ului italian. Ea favorizează tonurile mai joase.
Programul a fost după cum urmează:

G.Rossini: La partenza şi La pastorella delle Alpi din Serate musicali
G.Rossini: La separazione
G.Verdi: In solitaria stanza din 6 Romanze

***
V.Bellini:Col sorriso d'innocenza din opera Il Pirata
G. Donizetti:  Eterno amore e fè din Collezione di canzonette
G.Donizetti:  Il barcaiolo din Nuits d’été à Possilipo
G.Donizetti:  La ninna nanna din Ricordi Napoletani
G. Rossini: Tanti affetti in tal momento din opera La donna del lago


Publicul prezent a aplaudat cu entuziasm interpretarea artistei şi aşteptăm cu bucurie boi recitaluri la Piteşti.

Un comentariu:

  1. Pe Youtube sunt inregistrari impecabile cu aceasta Teodora Gheorghiu, de care, marturisesc ca nu auzisem, uite ca am luat cunostiinta de la dumneavoastra!:) E o speranta, dupa mine, are o voce foarte frumoasa, as zice, perfecta. Nu am gasit ceva recent, mai caut, am ascultat-o cum canta acum cativa ani...Dar am plans de fericire ca exista si ea, noi avem voci foarte bune, nu pot decat sa sper ca stafeta solistelor romane de notorietate merge mai departe ! :)

    RăspundețiȘtergere