joi, 8 martie 2018

Concert de 8 Martie

Florin Mitrea, Răzvan Hamza, Tiberiu Oprea şi orchestra Filarmonicii Piteşti
Chiar dacă Ziua de 8 Martie este o iniţiativă bolşevică ea a devenit acum Ziua Femei mai peste tot, probabil prin SUA să fie altcumva unde este Mother Day.
Ei bine, azi a fost un concert dedicat acestei zile. 

Programul a fost deschis de Dublul Concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor, op. 102 de Brahms.

Este un concert cvasi post romantic, un concert cu o primă parte dramatică în care violoncelul şi vioara soliste se luptă efectiv cu orchestra. Partea a doua este superbă prin intervenţiile violoncelului ce dă o notă melancolică, ca finalul să fie la fel de dramatic.
Florin Mitrea
Soliştii au fost Florin Mitrea la violoncel, fost colaborator al orchestrei Filarmonicii Piteşti şi Răzvan Hamza la vioară, acompaniaţi de orchestra Filarmonicii, condusă de dirijorul Tiberiu Oprea.  
Răzvan Hamza
Soliştii au fost entuziast aplaudaţi şi au oferit femeilor din sală drept omagiu un bis dintr-un duet vioară - violoncel de Beethoven.

În partea a doua a concertului din astă seară a fost o piesă pe măsură, Suita din Visul unei Nopţi de vară. de Mendelssohn Bartoldy. Este o muzică graţioasă inspirată din feeria dramatică a lui Shakespeare Midsummer Nights Dream.

Această suită este celebră mai ales pentru finalul cu Marşul Nupţial care se cântă ocazional, atunci când un cuplu hotărăşte să-şi unească destinele, inclusiv l-am ascultat la căsătoria mea!
Răzvan Hamza, Tiberiu Oprea, Florin Mitrea şi cu mine
Lumea a aplaudat muzica frumoasă şi eforturile orchestrei conduse de dirijorul Tiberiu Oprea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu