joi, 18 ianuarie 2018

Mozartiana cu Theo Wolters

În această seară la Filarmonica Piteşti am avut plăcerea să audiem un concert dirijat de simpaticul dirijor olandez Theo Wolters. 
Programul a fost Mozart complet. 

Concertul a debutat cu Simfonia nr 34 în do major. Aceasta este genul de simfonie festivă cu tobe şi trompete şi are numai trei părţi.

A urmat Concertul pentru flaut harpă şi orchestră. Ca mai toate concertele lui Mozart ele sunt rezultatul unei comenzi al ducelui de Guines, care era flautist şi fiica lui harpistă. Mizerabilul de duce francez nu i-a plătit compoziţia.  Concertul este foarte frumos pentru că alăturarea celor două instrumente solist este foarte surprinzător. Solistele au fost la flaut Leonie Wolters nepoata de frate a lui Theo Volters şi la harpă o cunoştinţă mai veche, Miruna Vidican.
Orchestra condusă de Theo Wolters
Au fost călduros aplaudate şi ne-au oferit ca bis o bijuterie muzicală Meditation de Massenet.
Theo Wolters
În a doua parte a  concertului a fost interpretată de orchestra condusă de Theo Wolters Simfonia nr.35 în do major supranumită Haffner. Această simfonie este rezultatul comenzii familiei Haffner cu ocazia înobilării. Este una dintre cele mai frumoase simfonii cu accente solemne potrivite momentului. 

Leonie Wolters şi Miruna Vidican
 A fost o foarte frumoasă seară muzicală.
Cu Miruna Vidican

Leonie Wolters, eu şi Theo Wolters






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu