joi, 28 septembrie 2017

Scena muzicală piteşteană: Ioana Cristina Goicea, un star în devenire

Ioan Cristina Goicea şi Orchestra Filarmonicii Piteşti
În această seară am avut la Filarmonica Piteşti un program deosebit şi un invitat special, tânăra violonistă Ioana Cristina Goicea.

Îmi amintesc că acum vrea 7 ani  pe scena Filarmonicii din Piteşti debuta împreună cu mama ei Cristina Angelescu, în Dublul Concert pentru viori al lui Bach. A moştenit de la mama ei şi marele talent, dar şi frumuseţea fizică. Între timp Ioana şi-a completat studiile muzicale în Germania şi este pe cale să devină un star al viorii. 

În deschiderea concertului Orchestra Filarmonicii Piteşti sub conducerea lui Alexandru Ganea a interpretat Uvertura la Coţofana Hoaţă de Rossini. Este o piesă potrivită pentru ceea ce a urmat, Concertul nr 1 pentru vioară şi orchestră în re major op.6 de Niccolo Paganini.
Cristina Anghelescu, eu şi Ioana Goicea
Concertul a avut-o ca solistă pe Ioana Cristina Goicea. A ales acest concert care pune în valoarea virtuozitatea solistului. Partea orchestrală însă mi-a reamintit de muzica de operă care influenţează pe compozitor prin operele lui Rossini. A fost o interpretarea de excepţie şi orchestra condusă de dirijorul Ganea a acompaniat exact pe solista violonistă. La bis Ioana a interpretat pentru public o piesă de Kreisler. 

În parte a doua a concertului orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Alexandru Ganea a interpretat Simfonia nr 1 în do major a lui Mendelssohn Bartoldy. Este prima simfonie a lui Mendelssohn scrisă al 15 ani dedicată lui Royal Filarmonic Society. Se observă influenţa lui Mozart în compoziţie. 


A fost o seară specială.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu