vineri, 21 aprilie 2017

Scena muzicală piteşteană: Festivalul Naţional de Percuţie, Feel the Rhythm

Răzvan Luculescu, Vlad Vedeş, Cătălin Cioargă, Malvina Sekaci
Maratonul muzical din această săptămână se finalizează în această zi de vineri cu un concert de percuţie în intenţie, dar care din motivul că percuţionistul Paul Luculescu s-a îmbolnăvit s-a modificat.
A fost o seară de jazz în primul rând.
Alexandru Badea şi Cătălin Cioargă
Dar prima piesă din program a fost de percuţie realizată de tinerii Alexandru Badea şi de Cătălin Cioargă, Theatric nr. 6 de Casei Cangelosi.
Malivina Sekaci
A urmat un program tangouri argentiniene cu solista la vioară Malvina Sekaci, cu pianistul Răzvan Luculescu, cu basistul Vlad Vedeş, şi cu cei doi percuţionişti amintiţi, Badea şi Cioargă. S-a cântat Por una cabezza de Carlos Gardel şi Libertango de Piazzola.
Răzvan Luculescu
Programul a continuat cu două piese de jazz aparţinând lui Sinatra Autumn Leaves şi LOVE. A fost un intermezzo care mi-a amintit de cinematograful copilăriei, Cinema Paradiso de Morricone.
Ecaterina Luculescu
Răzvan Luculescu a  interpretat două melodii la pian Tulips from Amsterdam şi scoţiana melodie My Love is Like a Rede, Red Rose după Robert Burns.

Malvina a părăsit scena şi a pe scenă a urcat Ecaterina Luculescu care a interpretat vocal Fly  me to the Moon, A'int no Sunshine, Black Orpheus, MasQue Nada pe ritmuri de jazz şi pop jazz.


A fost o seară plăcut, auditoriul a aplaudat cu căldură pe interpreţi.

3 comentarii:

  1. Ne-am anglicizat complet - Feel the Rhythm? Chiar daca limba romana are 80-90k cuvinte fata de engleza (peste 300k), putem gasi solutii nu?! Ma adresez unuia care apreciaza contribuita Scolii Ardelene!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu. Aproape toate programele televiziunilor și, în mare măsură spectacolele, nu mai par a fi făcute pentru întreaga populație a României.
      - Ai un teren de cultivat? Aplica pentru un credit.
      - Ce să aplic taică? N-am lipici, n-am „ațipilde”... Eu aș fi vrut sa cer un împrumut..
      Ma crucesc când totul este about you, simply clever, play off, play out, fashionist (doamne ferește), hair stilist, cool, amazing, când experiența devine expertiză (mijloc tehnic prin care se stabilește corectitudinea unei supoziții), când dulapul de haine devine dressing, și încă o mie de alte exemple!

      Ștergere
  2. Barbarisme nejustificate, din pacate ... paradoxal, si francezii au trecut si ei prin acelasi sindrom acum 40-50 de ani iar limba franceza a castigat!

    RăspundețiȘtergere