luni, 19 decembrie 2016

Rogue One

Marele scriitor Isaac Asimov a scris o trilogie Fundaţia despre un viitor imperiu interstelar pe la începutul lui 1950.

Urmaşii lui Asimov sunt Gene Rodennberry cu serialul de televiziune Star Trek. Acest film se petrece pe nava interstelară Enterprise confinând acţiunea pe această navă, chiar dacă sunt vizitate lumi din galaxii îndepărtate.

De fapt urmaşul de drept al lui Asimov este George Lucas cu Războiul Stelelor - Star Wars. La sfârşitul anilor 70 şi începutul anilor 80 s-au realizat trei filme cu un imens succes. Au urmat apoi o altă serie de trei filme din această franciză ca anul trecut să fie lansat un nou film din seria Star Wars.
Iată decembrie 2016 ne oferă o surpriză plăcută cu un  nou film din seria Star Wars. chiar dacă nu este numerotat ca fiind parte din această serie, chiar se intitulează Rogue One: A Star Wars Story.
Filmul aşteptat cu nerăbdare anul trecut: Star Wars: The Force Awakens nu a fost la nivelul aşteptărilor. 

Eu care m-am îndrăgostit de acest film de la primul episod din 1977 aşa că m-am dus să-l văd. 
Este un film realizat în 3D şi nu poate fi văzut decât la cinema, nu pe internet!

Şi filmul nu mi-a înşelat aşteptările. Cum spunea un prieten, majoritatea filmului este filmat în interioare întunecate. Acest film are loc cronologic înaintea primului Episod Star Wars din 1977. 

Filmul are în rolul secundare actori de mare calibru, Mads Mikkelsen, un mare actor danez pe care-l admir în rolul tatăl eroinei principale, apoi Forest Whitaker, în rolul celui care o creşte pe eroina principală şi alţi actori importanţi.
Eroina filmului Jyn Erso( Felicity Jones), fiica lui Galen Erso, proiectant principal a Stelei Morţii (Death Star) se implică într-o acţiune împotriva Imperiului făcută de rebeli. Ea primeşte prin intermediul unui pilot (Riz Ahmed) un mesaj de la tatăl ei care a făcut un defect ascuns în Death Star care astfel poate fi distrusă. Death Star este o armă specială care poate distruge planete şi o comand lordul forţei întunecate Darth Vader. 
Cu ajutorul lui Cassian Andor (Diego Luna), un tânăr rebel implicat în revolte ei reuşesc să procure planurile Stelei Morţii şi să le transmită rebelilor. În finalul filmului discheta ajunge în posesie Prinţesei Leia. Am avut un şoc să o văd pe Leia tânără ca acum 40 de ani! De fapt este o tânără actriţă norvegiană Ingvid Deila care seamănă cu  cea originală Carrie Fisher!

Un film de acţiune bine ritmat cu efecte speciale, care acum cu revoluţia digitală numai prezintă problemele lui Lucas când s-a apucat să facă primul episod din Star Wars.


5 comentarii:

  1. Deci iti plac filmele stiintifico-fantastice ? Atunci am gasit raspunsul de ce iti place PNL-ul....

    RăspundețiȘtergere
  2. Liberalismul, chiar daca este o ficțiune, ne place la mai multi, dar nu oribilitatea fals populară, cu iz mirositor de PD-L, Dorin

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt stupefiat de primitivismul tramelor din serialele de fictiune: razboi si iar razboi. Cu exceptia celebrului ET totul se reduce la conflicte. Cred ca o societate suficient de evoluata ca sa poata naviga interstelar (sic!) are ceva mai bun de facut: de exemplu sa depaseasca dificultatea diferentelor tehnologice si de mentalitate dintre civilizatii diferit dezvoltate, sau sa gaseasca niste cai de a oferi solutii mizeriilor pe care o societate inepta ca a noastra le creaza cu o inconstienta criminala, cu drum drept spre distrugerea planetei, sau altele. Dar razboi? Doar la atat ne duce mintea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la Rogue one mi s-a parut mai dinamic , mai clar , mai energic intr-un cuvant, mai bun decat STAR WARS VII.

    RăspundețiȘtergere