duminică, 25 decembrie 2016

Berlin Station

Berlin Station este un serial de spionaj difuzat în această toamnă. Serialul se bazează pe scenariul lui Olen Steinhauer. Acesta împreună cu unul dintre producători fac şi un video clip lămuritor al finalul ultimului episod.

Acţiunea se învârte în jurul Staţiei CIA din Berlin, dar apar în serial şi şefii agenţiei de spionaj germane, dar şi Mossad.
Obiectivul acestei secţii de spionaj este depistarea şi anihilarea teroriştilor musulmani.

Asupra staţiei din Berlin însă apare o complicaţie. Cineva din interior face revelaţii despre diverşi spioni americani în presa germană, sursa se întitulează Thomas Shaw. 
Daniel Miller (Richard Armitage) este trimis de la Langley să-l găsească pe trădător. El interacţionează cu un fost coleg sub acoperire diplomatică Hector DeJean (Rhys Isans), personaj extrem de sulfuros pe care îl întâlnise în acţiuni în Cecenia unde Miller a fost rănit.

Staţia de spionaj este condusă de Steven Frost cu adjuncţii lui Robert Kirsch şi Valerie Edwards.
Spionii americani au sub urmărire familia Iosava, georgieni musulmani radicalizaţi.

Miller descoperă că purtătorul de mesaje este Daniel de Voss, un travestit care la un moment dat o împuşcă pe ziarista germană căreia îi transmite mesajele de frică să nu fie dat de gol.

Frost colaborează intens cu şeful spionajului german Hans Richter, iar adjuncta lui Esther Krug are legături amoroase cu Miller.

Pe de altă parte, Kirsch face schimb de informaţii privind teroriştii cu şefa Mossad din Berlin Golda Friedman, pe bază de origine evreiască a lui Kirsch.

Acţiunea de dezvăluire a activităţilor familiei Iosava se termină cu un eşec şi cu moartea unei agente americane de origine iraniană. 

Se dezlănţuie haosul în agenţia de spionaj din Berlin şi intervine şeful secţiei antiterorism de la Langley.

Apare şi SRI implicat printr-un anume Zoltan Vasile în răpirea lui Iosava care este făcută în beneficiul americanilor. E clar! Suntem servitorii marelui licurici! 

De fapt această acţiune cu Iosava este un eyewash, după cum spune scenaristul, o capcană care să reveleze pe trădători.

Daniel Miller detectează că Hector DeJean este cel care transmitea lui DeVoss(acesta fiind interpretat de românul Sabin Ţambrea!) secretele, fiind şantajat chiar de spionajul german prin Richter! Din discuţia între Frost, arestat de poliţia germană şi Richter reiese că Thomas Shaw era o răzbunare pe faptul că americanii supravegheau telefoanele Angelei Merkel!!!!!?????

În acest joc periculos pică Miller care, la cererea şefului de la Langley este urmărit să fie anihilat de nemţi în schimbul închiderii afacerii Thomas Shaw. 

Miller găseşte transcriptul interogatoriilor lui Iosava ascuns într-o clădire publică de Hector DeJean, dar este împuşcat de oamenii de la Langley în speranţa că poate recupera documentele privind interogatoriul lui Iosava care releva jocul murdar al şefilor CIA.

Hector DeJean care fusese arestat de Miller, dar eliberat după ce agenţi secreţi germani încearcă să-i împuşte. Acesta dispare, ajunge la Geneva şi recuperează documente şi identităţi care-i permit să ajungă în Arabia Saudită să-l elibereze pe iubitul lui saudit, spion la Berlin. Hector este bisexual, având relaţii cu bărbaţi dar şi cu femei.

Miller se recuperează după rana împuşcată începând să-l impersoneze pe Thomas Shaw.

Ca toate filmele de spionaj acţiunea este încâlcită, neclară, cum sunt acţiunile de spionaj.  Spionii acţionează pe cont propriu, parcă punând interesele personale înaintea celor de natură patriotică.

Un serial de bună calitate care merită urmărit!


PS Probabil că această mică prezentare îl va enerva pe prietenul meu Sorin Demetrescu, care crede că acest gen de filme sau cărţi sunt doar pierdere de vreme!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu