joi, 1 decembrie 2016

Concert Simfonic Festiv de 1 Decembrie

Orchestra Filarmonicii condusă de Tiberiu Oprea
Astă seară la sala Filarmonicii Piteşti s-a desfăşurat concertul festiv de Ziua Naţională a României.
Daniela Vlădescu
A fost un concert vocal simfonic. S-a cântat muzică românească. 
Concertul a debutat cu Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu în interpretarea orchestrei conduse de dirijorul Tiberiu Oprea. Au urmat apoi arii din operete româneşti cântate de interpreţi atât români, sopranele Daniela Vlădescu, Mediana Vlad dar şi cea americană Patricia Seymour, tenorul Alfredo Pascu dar şi baritonul bulgar care s-a românizat Stefan Popov. 
Alfredo Pascu
Aceste piese vocal instrumental au dovedit încă odată defectul acestei săli, vocile sună înfundat şi sunt acoperite de orchestră oricât s-ar strădui artiştii.
Mediana Vlad
A cântat de soprana Patricia Seymour Valurile Dunării de Iosif Ivanovici.
Stefan Popov
Şi s-a produs un moment semnificativ, în interpretarea orchestrei s-au cântat Jocuri româneşti de Bela Bartok, marele compozitor maghiar al secolului XX, parcă în contrapartidă cu decizia guvernului maghiar de a interzice participarea diplomaţilor maghiari la sărbătoarea Zilei Naţionale a României. Un compozitor maghiar care a iubit folclorul românesc. Pentru această iniţiativă l-am felicitat pe maestrul Oprea.
Patricia Seymour
Au fost şi simpatice duete din operetele româneşti ale lui Gherase Dendrino sau George Grigoriu, ca în final toţi să cânte Muzica e viaţa mea de Grigoriu.
Ştefan Popov, Mediana Vlad, Daniela Vădescu, Patricia Seymour şi Alfredo Pascu
Şi în final maestrul Oprea şi Orchestra Filarmonicii a mai interpretat ca bis finalul din Poema Română de George Enescu în care se aud acordurile imnul naţional al României din perioada monarhiei până în 1948, Trăiască Regele un moment cu adevărat emoţionant!


A fost o seară frumoasă şi cei care nu au participat au de ce să regrete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu