duminică, 16 octombrie 2016

Inferno un film după Dan Brown

Inferno este ultima ecranizare după romanele mistere ale lui Dan Brown devenit celebru cu Codul lui Da Vinci.

Este un film de aventuri şi mistere care face legătura dintre zilele de azi şi trecutul din perioada Renaşterii.

Acelaşi profesor Langdon interpretat cu eleganţă de  Tom Hanks trebuie să rezolve o enigmă.
Se trezeşte într-un spital şi este îngrijit o tânără seducătoare dr. Sienna Brooks, interpretată de seducătoarea englezoaică Felicity Jones. În spital pătrunde o carabinieră cu aer de robot femeie din Terminator interpretat cu precizie de românca Ana Ularu (Vayentha). De fapt totul se învârte în jurul unui miliardar nebun care a dezvoltat un virus mortal care va înjumătăţi lumea.

De fapt este un film turistic care te invită la hoinăreală prin Florenţa, Veneţia şi în final Istanbul. 
Este interesant că traseele îmi erau cunoscute. Langdon şi Brooks se strecoară prin Grădinile Boboli de unde prin culoarul dintre Palazzo Pitii şi Ufizzi trecând peste Ponte Vecchio ajung la Palazzo Vecchio Signoria.

După aceea ajung cu trenul de mare viteză în două ore la Venezia, alt traseu al meu de excursii. Aici se strecoară prin Biserica San Marco ca în final să ajungă la Agia Sofia în Istanbul.


Film simpatic la care erau o grămadă de oameni, cam 50-80, aseară la Cinema Trivale.  

2 comentarii:

  1. Joe pentru noi este Dan Brown doi! In ziua de astazi nu mai impresionezi pe nimeni prin faptul ca ai fost prin Grădinile Boboli, orice rom din Italia s-a pisat pe acolo! Pe mine m-ai impresiona numai daca ai fi fost prin Arcadia, dar n-ai fost!

    RăspundețiȘtergere