duminică, 2 octombrie 2016

Conferinţa PERT ediţia XVI-a 30 sept 2 oct 2016

Începând de vineri în Piteşti s-a desăşurat conferinţa PERT. Experimentul Piteşti - Reeducare prin Tortură. Deschiderea lucrărilor conferinţei a avut loc pe 30 septembrie în sala de conferinţe a Primăriei Piteşti. 
Lucia Hossu Longin, Ilie Popa, viceprimarul Zidaru, Sergiu Rizescu, prefectul Soare
În  prezidiu au luat loc prof. Ilie Popa iniţiatorul şi sufletul acestei conferinţe, Sergiu Rizescu, preşedinte AFDPR Argeş, doamna Lucia Hossu Longin.

Cu Marius Postelnicescu
Experimentu Piteşti este probabil cea mai sinistru experiment carceral imaginat în România.

În camera spital a Penitenciarului Piteşti s-a pus la punct sub supravegerea lui Nicolschi, bandit care a  supravieţuit Revoluţiei din Decembrie fără a fi pedepsit la sfârşitul lui 1949 acest detestabil experiment de spălare a creierelor şi tortură.
Aici se aflau închişi tineri studenţi, unii cu simpatii legionare printre altele şi care au fost reeducaţi să renege tot ce e mai sfânt pentru un om şi să devină la rândul lor torţionari.

Dacă în primele ediţii erau prezenţi suprvieţuitori ai acestui sinistru experiment care caracterizează perfect comunismul dezbrăcat de orice ipocrizie, vremurile au trecut şi numai sunt prezenţi martori fie că sunt bolnavi, fie că nu mai sunt vârsta acestor victime trecând de 90 de ani!
În contribuţiile prezentate la Muzeul Judeţean, Sala de Festivităţi au abundat evocări privind rezistenţa anticomunistă, cât şi drama compatrioţilor noştri din Basarabia şi Bucovina de Nord aflate sub talpa necruţătoare al bolşevismului.
Cristi Sabău
Este o ocazie de a medita la ceea ce a fost şi este bine că elevi de la Colegiul Brătianu au fost prezenţi la o oră de istorie practică a nenorocirilor bunicilor şi părinţilor suportate în odiosul şi ipocritul regim comunist.

Un comentariu: