vineri, 11 decembrie 2015

Tango cu Analia Selis la Filarmonica Piteşti

Analia Selis
Ieri seara 10 decembrie a sosit la Filarmonica Piteşti cântăreaţa argentiniană Analia Selis, însoţită de pianistul argentinian Mariano Castro. Analia Selis a mai fost oaspetele melomanilor piteşteni atunci însoţită soţul ei violoncelistul Răzvan Suma. De această dată însă Analia Selis a fost acompaniată şi de orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de dirijorul Jozsef Horvath.
Mariano Castro
Cântăreaţa a debutat cu faimosul tango Zaraza, cântat alternativ în spaniolă şi apoi în româneşte. Ea ne-a delectat şi cu alte melodii româneşti: Mână birjar şi Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara. Doamna Selis are un încântător accent atunci când cântă în româneşte.
Unul din cele mai plăcute momente pentru mine a fost atunci când a interpretat Milonga Sentimental. Era o melodia pe care am auzit-o prima oară la pragul dintre copilărie şi adolescenţă interpretată de Sarita Montiel într-un film argentinian care se chema parcă Chantecler adică Cabaret ce se petrecea evident în Argentina!
Nu a lipsit Astor Piazzola cu Cadenza Piano şi Oblivion cu concursul lui Mariano Castro acompaniat de orchestra Filarmonicii. De altfel Mariano Castro a fost autorul aranjamentele muzicale din această seară.
În final doamna Selis a interpretat şi El Choclo un tango celebru făcut faimos de Nat King Cole cum şi-a amintit amicul Sandu C.
Lumea s-a bucurat, a aplaudat cu multă plăcere şi a fost multă lume. 
Este vremea sărbătorilor de Crăciun, şi concertul de astă seară a creat buna dispoziţie specifică acestei perioade.

Mulţumim Analia Selis!
Jozsef  Horvath, Analia Selis, Mariano Castro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu