duminică, 29 octombrie 2023

Bodies serial britanic

Am văzut acest serial britanic, difuzat de Netflix, inspirat din benzi desenate! Este un serial foarte ciudat, cu accente horror, dar în final de factură science fiction. Detectivi londonezi investighează cazul unui cadavru gol, același la intervale istorice diferite, 1890, 1941, 2023. În final ne lămurim pentru că apare o lume distopică a anului 2053! Aș traduce numele serialului cu Trupuri.

Primul detectiv este Alfred Hillinghead care investighează cazul cadavrului gol pe aleea Longharvest Lane East, împușcat în ochi dar fără ca glonțul să fi găsit. Henry Ashe, un reporter pozează zona și pe fotografie apare figura unui individ ascuns într-o firidă. Este Julian Harker, un rănit de război, reapărut ciudat după ce i se anunțare moartea. Acest Julian nu seamănă de loc cu adevăratul Julian, dar este adoptat de mama, Lady Harker. Aceasta este expertă în spiritism și falsul Julian profită, dă ponturi exacte de afaceri și se îmbogățesc foarte tare. Hillinghead investighează cazul îl incriminează pe Harker, dar este drogat și i se fură o probă doveditoare. Pe deasupra intră într-o relație homosexuală cu reporterul. Este arestat și în vreme ce era transferat la o altă pușcărie, Hillinghead are o discuție cu Julian care îi spune că o va lua în căsătorie pe fiica lui Polly. Este omorât de paznicul care îl însoțea.

În 1941 în Londra bombardată, detectivul Charles Whiteman primea mesaje de la o femeie care conducea o organizație secretă și trebuie să transporte cadavrul gol. Este urmărit de alt detectiv corupt. Acesta încercând să deschidă portbagajul este lovit de o bombă și moare. Whiteman se revoltă împotriva acestei femei de la telefon, o găsește și o împușcă. Este Polly soția lui Harker ajuns la 90 de ani. Harker tocmai finaliza înregistrarea unor discuri de patefon cu niște mesaje ciudate. Whiteman îl împușcă și pe Julian Harker, dar fiul lui care este șeful poliției îl arestează și este condamnat la moarte. 

Suntem în 2023 și detectiva musulmană Shahara Hassan descoperă și ea același cadavru gol. Martor la acest eveniment este un tânăr musulman care este prieten cu un anume Elias Mannix. Tânărul musulman se sinucide sub un stres enorm Shahara dă de Elias Mannix și încearcă să lămurească ce să întâmplă. Între timp ea intră în incinta băncii fondate de Julian Harker și descoperă o bombă de o putere enormă. Mannix se dovedește a fi fiul șefului lui Shahara.  El este împușcat de o agentă antitero. Elias Mannix fuge din mașina detectivei și declanșează bomba prin telefonul celular. Londra sar în aer și mor o jumătate de milion de oameni.

În fine ne aflăm în 2053. Este o lume distopică cu un regim dictatorial condus de Comandantul Elias Mannix.  Detectiva Iris Maplewood descoperă și ea corpul gol pe aceeași alee Longharvest Lane East. Victima nu murise și este dusă la un spital să fie tratată. Iris face investigații și dă de profesorul de fizică cuantică Gabriel Defoe care este copia identică a corpului gol găsit. El este de fapt cadavrul care se găsește în cele patru situații. Ajuns cu Iris la spital cel găsit își dă duhul după un sevraj. Iris află că de fapt Defoe este într-o organizație secretă, condusă de bătrâna acum Shahara Hasan, care se luptă cu sinistrul Mannix și care reușesc să activeze o mașină a timpului numită Gâtlejul! Mannix declanșase o buclă a timpului. El este cel care ajunge în 1890 și se dă drept Julian Harker. Defoe și apoi Iris se aruncă în Gâtlej ca să prevină planurile sinistre ale lui Julian Mannix. 

Problema este cum să facă să prevină planurile criminale ale lui Mannix. 

Toate aceste evenimente sunt întrepătrunse în serial și se creează o stare de stress continuu. 

Filmul este bine lucrat și cu actori de mare calitate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu