luni, 9 octombrie 2023

Filiera franceză: Lupin3, Alibi.com, Alibi.com2




După cum se observă din titlu am vizionat mai multe filme franțuzești.

Lupin 3

Primul este partea a treia din serialul Lupin. Acest serial are în centru pe un pasionat de romanele lui Maurice Leblanc care a scris romanele polițiste avându-l ca personaj principal pe Arsene Lupin, hoțul gentleman. Acesta este Assane Diop (Omar Sy), un african care copiază acțiunile  lui Lupin. Se vede că și prenumele lui este inspirat de numele Arsene. Diop are o iubită din copilărie, pe Claire (Ludivine Sagnier) și au un băiat pe Raoul (Etan Simon) acum un adolescent, pasionat să joace baschet.

Seria a treia este dedicată întâlnirii Assane și mama lui plecată în Senegal pe când era adolescent. Assane a reușit să fure Perla Neagră, o bijuterie specială și își falsifică moartea. Mama lui vine la înmormântare și este răpită. Răpitorii își dau seama că trăiește și primește un telefon în care este șantajat să dea Perla Neagră, apoi să fure un tablou de Manet furat la Boston în 1990, care se află în posesia unui bandit și să fure o brățară în care Bruno, prietenul lui din copilărie și partenerul lui în acțiunile lui Assane să cadă în mâinile poliției. Assane află cu tristețe că cel care îl șantajează este fostul lui antrenor de box, tot african (sunt și africani răi!). El îi pusese pe le și pe Bruno să fure bijuterii în ziua Finalei Campionatului Mondial de Fotbal din 1998. ;Mașina în care se află cei trei se răstoarnă și antrenorul face pușcărie. Assane dă ponturi poliției și tabloul și brățara sunt recuperate. Ultima este Perla Neagră care se află la antrenorul șantajist și care este prins de poliție sus pe Arcul de Triumf, dar Perla Neagră dispare afacere aranjată de Assane. ca să urmeze o nouă serie de Lupin! Totuși se predă poliției. Să vedem ce urmează?


Alibi.com

Aceasta este o comedie din 2016 realizată de Philippe Lacheau care interpretează și rolul principal Gregory Van Huffel. Greg a fondat firma Alibi.com împreună cu Augustin (Julien Arruti), la care se adaugă și Mehdi (Tarek Moudali). Această întreprindere are un succes nebun. Pentru că aranjează alibiuri pentru cei care vor să-și traducă nevasta și să se distreze cu amanta. Greg întâlnește inevitabilul se întâlnește cu iubirea vieții, frumoasa Flo (Elodie Fontan). Când ajunge să se cunoască cu părinții lui Flo are un șoc tatăl Gerard (Didier Bourdon) este unul căruia i-a creat un alibi să se vadă cu o amantă. Soția lui este splendida Nathalie Baye, încă bine la peste 70 de ani. Flo și mama ei se duc să serbeze aniversarea nunții la Cannes unde se distrează necredinciosul Gerard. Și de aici încep o grămadă de situații comice care te fac să te strici de râs. În final din cauza minciunilor Greg este pe cale să o piardă pe Flo. Din acest motiv desființează Alibi.com!


Alibi.com 2

Este o continuare din 2023 a comediei din 2016. De data aceasta filmul este dedicat căsătoriei lui Greg cu Flo. Părinții lui Flo vor să-i cunoască pe părinții lui Greg. Dar acesta are probleme, Daniel (Gerard Jugnot), tatăl lui este un escroc care își înfundă fiul și mama Appoline (Arriele Dombasle soția filosofului Bernard Henri Levy!) este artistă porno. Așa că recondiționează Alibi.com și inventează doi părinți falși. Nenorocirea este că le spune că nunta s-a amânat. Și se pregătește nunta cu Flo în curtea casei fără știrea lui. Dar altă nenorocire se profilează, apar părinții lui Greg și așa Greg le aranjează o nuntă falsă cu o mireasă Flo falsă în curtea de alături. Umorul este mai grosier dar se râde cu hohote. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu