vineri, 23 august 2019

Once Upon a Time.... in Hollywood

Tocmai am venit de la cinema unde am văzut ultimul film al lui Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood

Știam că în film apare episodul Sharon Tate și asta îmi creea o stare continuă de inconfort, accentuată și de faptul că nesimțiții de la cinema nu porniseră aerul condiționat.

Este într-un fel un film de nepovestit.
Finalul are loc exact cu 50 de ani în urmă, când s-a întâmplat acea tragedie, într-o zi la fel de călduroasă ca acesta de azi. 

Am reascultat plin de nostalgie muzica de atunci, când mă visam și eu hippiot în America, chiar dacă în film și în realitatea întâmplării de atunci ei sunt personaje extrem de negative.

De fapt filmul este un omagiu adus de excelentul regizor Quntin Tarantino Hollywoodului anilor 50 60, al filmelor western din perioada respectivă.

Personajele principale sunt Rick Dalton (Leonardo Di Caprio), actor de seriale western și prietenul lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt).
Dalton este într-o perioadă de declin, bea peste măsură, uită replicile și-și plânge de milă. 

Ambii actori fac niște roluri de neuitat, privirile lui Pitt mi l-au reamintit pe Steve McQueen, care apare și el interpretat izbitor de autentic de Damian Lewis, juri că-i el în epoca de atunci.

Legătura cu Sharon Tate în film este că ea și Roman Polanski închiriază o vilă care este alături de casa lui Dalton. Apropo de Tate (Margot Robbie, seamănă cu cântăreața Delia) intră să vadă un film gratuity, pe baza faptului că are un rol alături de Dean Martin. Își intinde picioarele sciase din faimoasele ei cizme albe și i se văd tălpile murdare, cum și le expune și altă actriță!

Un producător (Al Pacino) îl sfătuiește să facă filme western spaghetti. De fapt în film apar cam toți marii actori de la Hollywood. 

Și fiindcă este un film de Quentin Tarantino, povestea are un alt sfârșit. 

Din acest motiv vă invit să mergeți să-l vedeți!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu