luni, 12 august 2019

Două filme de august



Ieri am văzut două filme despre care vreau să vă povestesc.

Long Shot

Văd că titlul înromânește este: N-ai șanse frate.
Este o comedia romantică care se sprijină pe personalitatea, frumusețea rasată a actriței Chalize Theron. Interesant că această actriță de origine sud-africană este vorbitoare nativă de afrikaans-olandeză și nu de engleză. Trimisă al 16 ani în SUA la Hollywood a învățat engleză uitându-se la seriale, Mărturisesc că sunt fascinat de frumusețea acestei artiste. Pe asta se bazează și filmul.

Charlotte Field (Charlize Theron) este Secretar de Stat (ministru de externe) al SUA și are un proiect ecologic de mare viitor. Președintele SUA vrea să pornească o carieră de actor de seriale și renunță să mai candideze, așa că Field are șanse să devină candidată la președinția SUA.
La o petrecere îl întâlnește pe Fred Flarsky, jurnalist de investigație, de origine iudaică care tocmai a scăpat din mânile unor suprematiști antisemiți.

Fred o recunoaște pe fosta lui baby sitter la  13 ani când tânăra Field de 16 ani voia să devină președinta colegilor ei de liceu, fără success! Recunoașterea este reciprocă și Fred este cooptat în echipa de campanie a lui Field pentru candidatura la prezidențiale.
Între cei doi se naște o atracție erotică, cu toate că Fred este un hirsut îmbrăcat foarte neformal. Cei din jur descurajează relația, e ca și cum Kate Middleton s-ar amoreza de de Danny de Vito.
Afaceriștii din jurul președintelui torpilează proiectul ecologic al Charlottei și se fac publică relația ei cu Fred.

Charlotte Field își dă demisia din postul de Secretar de Stat și candidează independent devenind prima femeie președinte SUA, iar Fred, primul Mister, soț al presedintei. Fred își schimbă și numele în Field, după soție, sună mai bine și nu este primul evreu care-și schimbă numele... hahaha.

Este o comedie de vară simpatică. A trebuit să reiau de mai multe ori filmul, cred că cei care-l distribuie pe net o fac special ca să îți bage pe gât o reclamă de 25 de secunde.


The Operative

Acesta este un film de spionaj având în rolul principal o altă actriță foarte cunoscută pe Diane Kruger în rolul agentei Rachel.

Filmul este inspirat din cartea lui Yiuval R. Achtir, fost agent Mossad, The English Teacher.

Filmul mi s-a părut foarte bine realizat, cu toate că IMDB îl notează doar cu 5.4. Foarte bine apreciat este de un spectator iranian, pentru că prezintă în opinia sa foarte realist și onest Iranul.

Rachel este o bună vorbitoare de limbi străine. 
Ea este recrutată de Mossad în vederea unei acțiune de spionaj la Teheran, în Iran. Vă dați seama cât de periculoasă este misiunea. Rachel nu avea rădăcini iudaice și totuși acceptă să lucreze pentru Mossad.

Filmul nu le-a plăcut unora că ar fi static și probabil pentru că dezvăluie cât de dură este activitatea agenților Mossad. Aceștia nu se dau în lături să execute doi afaceriști iranieni în Germania cu ajutorul unui killer profesionist. În acțiune moare și o martoră nevinovată.

Rache este pusă în Teheran să se apropie de un afacerist iranian Farhad (Cas Anvar, actor canadian de origine persană). Se produce inevitabilul și se îndrăgostește de iranian. Reușește să cupleze pe agenții Mossad cu serverele din firma lui Farhad care făcea achiziții ilegale de aparatură folosibilă în producetea de uraniu îmbogățit.
În cursul acțiunii Rachel îl omoară pe un paznic cu care se împrietenise, dar care putea să o dea în vileag.

Este obligată să aducă niște explozivi prin Turcia în Iran sub acoperirea unei arheoloage, care sunt apoi folosiți la atentatul împotriva unor fizicieni iranieni și a familiilor lor. 

Rachel are puseuri de conștiință, dar acceptă să- atragă pe Farhad în Germania unde este capturat de agenții Mossad. 

Rache dispare, dar reapare și-l regăsește pe Frahad și mărturisește că a fost implicată în capturarea sa. Farhad deja făcuse un târg cu Mossadul ca să scape Rachel crezând că este arestată. 

Rachel discută cu ofițerul care o coordona că va da totul în vileag dacă Farhad nu este eliberat să se întoarcă în Iran. Disperați, cei de la Mossad vor să o execute pe Rachel, dar ea dispare ajutată de ofițerul coordonator care îl blochează pe killer.  

Film tare în genul de spionaj, chiar dacă nu sunt agenții cowboy de la CIA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu