sâmbătă, 16 ianuarie 2016

The Revenant

Am văzut în  fine şi eu Globul de Aur. Este filmul lui Inarritu, unul din regizorii noului val de la Hollywood. Este un western de iarnă, ca şi cel al lui Tarantino The Hateful Eight. 

Am aflat de pe internet că revenant înseamnă ceva ca o fantomă!?
Un film cu indieni, vânători de blănuri francezi din America anilor 1820-30 a lui Tocqueville care descoperea Democraţia în America!

Filmul se petrece în Munţii Stâncoşi şi Glass (Leonardo di Caprio), ghidul grupului de vânători americani este atacat şi rănit grav de un urs. Căpitanul american hotărăşte să-l ducă înapoi pe Glass la Fort şi-l dă în grija unui ticălos, Fitzgerald (Toma Hardy), fiului sau jumate indian, Hawk şi un alt tânăr Bridger. Fitzgerald îl ucide pe Hawk, şi îl convinge pe Bridger să-l abandoneze pe Glass. 

Glass supravieţuieşte şi ajunge la Fort printr-o călătorie cu multe aventuri, filmul este cam lung 2 ore jumate. Este ajutat de un indian, urmărit de francezi şi indieni, se salvează de viscol ascuns în burta calului şi ajunge la fort. Fitzgerald fuge şi Glass cu căpitanul pornesc în urmărirea lui. Căpitanul este împuşcat de răul Fitzgerald şi în final se luptă cu Glass şi rănit şi este dat de Glas să fie omorât de indieni. 

Pentru acest film Leonard Di Caprio a primit Globul de Aur, cu toate că se glumea că s-ar putea ca premiul să-l primească ursul!

Unui prieten din Germania nu i-a plăcut, altul a admirat povestea care este inspirată dintr-un fapt real, iar Valeriu newyorkezul mă acuză că mă uit la filme pop culture. 
Mie mi-a plăcut, dar mai bun mi s-a părut filmul lui Tarantino. 

Oricum este exotic să vezi indieni iarna pe frig şi ninsori, când westernul clasic se petrece vara prin deşert!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu