vineri, 16 mai 2014

Bach in showbiz - Zoli Toth

Zoli Toth
În această seară am urmărit un spectacol special: Bach in Showbiz - Zoli Toth Project.

Amalia Gîscă
Flaminia Nastai
Tânărul artist Zoli Toth, fost component al trupei SISTEM de cântăreţi la butoaie şi alte instrumente de percuţie neconvenţionale, fondată la Cluj a lansat un proiect muzical foarte interesant.
Fiind absolvent de Conservator la Cluj la percuţie el face de data asta muzică mai specială de  tip fusion. Pentru Zoli Toth Bach a fost un fel de semn, îi pica mereu de studiat Bach la facultate. Iată că acum ni-l prezintă într-o manieră neconvenţională 


Pentru acest proiect a apelat la colaborarea unuia din cei mai interesanţi compozitori români, la Adrian Enescu!
Adrian Enescu este un promotor al muzicii electronice, a cântat printre primii la un sintetizator Moog, a făcut muzică de film şi este autorul uneia din cele mai faimoase piese muzicale pop, Bună seara iubito, cântată în ajun de Revoluţie de Loredana Groza şi de Ion Caramitru.
Eu, Zoli Toth, Jean Dunitraşcu, Flaminia Nastai, Bogdan Pop

Adrian Enescu a prelucrat muzica lui Johann Sebastian Bach, tatăl muzicii şi cel iubit de Dumnezeu, cantorul de la Weimar şi Leipzig. Şi a ieşit un spectacol de muzică fusion, muzică electronică şi instrumente de percuţie, vibrafon şi marimba, tobe de mai multe feluri, la care s-au adăugat două instrumente clasice foarte dragi lui Bach, vioara şi violoncelul.

Percuţionistul Zoli Toth împreună cu celălalt percuţionist Bogdan Pop au fost acompaniaţi de violonista Amalia Gîscă, ieşeancă şi fiica nu mai puţin cunoscutului cornist Petrea Gîscă şi violoncelista Flaminia Nastai, colaboratoare veche a Filarmonicii Piteşti. 

Muzica prelucrată electronic, dar şi preluată de la instrumente a fost însoţită de un spectacol de lumini şi proiecţii de tip 3D.
A fost un spectacol total, s-a cântat clasic şi modern, au fost şi melodii populare de nuntă şi sala a acompaniat cu bătăi din palme pe artişti.


Melomanii prezenţi nu au avut ce regreta!



3 comentarii:

  1. Nu Caramitru, ci Ștefan Iordache! În rest, s-auzim numai de bine!
    Valeriu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înşeli dragă Valeriu,
      A fost cu Caramitru!

      Ștergere
    2. Ai dreptate. Ștefan Iordache cînta împreună cu Sanda Ladoși "Eu vreau să-ți spun că te ador". M-a indus în eroare faptul că Ion Caramitru doar recita versurile lui Lucian Avramescu, numai Loredana Groza cînta. În rest, rămîne tot așa!
      Același.

      Ștergere