miercuri, 14 mai 2014

Principele Nicolae la Piteşti

Astăzi  s-a produs un eveniment public extrem de important Principele Nicolae de România a fost prezent în Piteşti. Principele Nicolae este nepotul Regelui Mihai şi moştenitor al Casei Regale de România, fiind fiul celei de-a doua fiice a regelui, Ileana. 
Principele Nicolae

Remarc că a sosit exact la timp, politeţea regilor! 

Principele este un tânăr de 29 de ani educat în Anglia, la Londra. A revenit în România pentru a prelua atribuţiile şi obligaţiile de principe moştenitor al Coroanei României.
Vorbeşte încă ezitant româneşte cu un puternic accent englezesc, dar are tot timpul să-şi perfecţioneze limba ţării materne.
Este un tânăr simpatic şi modest, cam de 1,80m şi cu caracteristica străbunicului Carol, nasul proeminent!


Motivul vizitei înaltului oaspete la Piteşti a fost lansarea volumului Drumul spre casă,  de interviuri luat principelui de către Filip Lucian Iorga.

Au luat cuvântul domnul Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene, amintind că în drumul spre Bucureşti, viitorul domnitor Carol a odihnit la conacul Golescu în 9 mai 1866, nume de care este legată şi biblioteca judeţeană.

A mai luat cuvântul şi rectorul Didea al Universităţii Piteşti, care a fost gaza principelui în vizita la universitate.


În final principele Nicolae a ţinut un discurs şi a urmat o sesiune de autografe

Discursul principelui Nicolae





15 comentarii:

  1. La naiba, ai ajuns și monarhist ! Din cauză că ai optat pentru PNL (monarhiști alături de ridicolul PNȚCD) sau din ce alte motive ? Monarhia e ceva anacronic peste tot iar în România a fost ceva penibil în ciuda balivernelor laudative lansate după 1989. Nu cred că revoluționarii (majoritatea falși) s-au gîndit la Hohenzollerni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu eşti anacronic!
      Cele mai prospere democraţii sunt monarhiile constituţionale cu regii lor anacronici, care ilustrează simbolul naţional, şi concentrează patriotismul şi unitatea unui popor!

      Ștergere
    2. Sunt doar coincidențe, nici o legătură cu monarhia. Este cam și cum ai spune că americanii o duc bine (o parte din ei) fiindcă acolo crește nucul de pecan și coreenii (din sud) poate și mai bine fiindcă beau vodcă de orez și nu de cartofi.

      Ștergere
    3. NU se vede ramura prahoveana invocata, d-le Negut! E prea mult "sicofantism" (ca sa nu ii zic mai neaos) in textul dvs. Pacat!
      Care tara materna? Nici unul din copii d-lui Mihai Caraiman (as ar trebui sa il cheme, daca si-ar recunoaste tatal, caci acesta este numele sub care a colindat Carol al II-lea prin lume, intr-o vreme).
      Aberatia cu monarhiile si bunastarea sa o spuneti cui nu a trait efectiv cateva saptamani sau luni pe acolo. Seamna cu propunerea ca sa trecem la alt fus orar ca sa ne creasca bunastarea (si Finlanda este pe acelasi fus orar cu noi, de exemplu ...).
      Daca ati fi discutat cu cei batrani din Alunis v-ar fi spus cu cata nerbdare asteptau toamna tarziu sa se balege boul pentru as incalzi picioarele cand erau la camp, lucrand pentru boieri ... De atata "bunastare" erau mai toti desculti .... De ce incercam sa facem dintr-un mort urat un strigoi frumos? Pacat, d-le Negut! Credeam ca mult clamata formatie stiintifica sa va invete ca nu exista "sange albastru" si ca politetea putem sa o practicam oricare dintre noi ....

      Ștergere
    4. Dragă, eşti mata pe alt fus orar!
      Alunişul este printre nişte dealuri răpănoase unde nu creşteau decât nişte prune amărâte şi boieri ioc!
      Neamul nostru se trage din harabagii cu cai de prin secolul XIX!
      Ai mei pe linie paternă au fost toţi muncitori pe la Buştenari şi Mărgineanca, iar tata la Ploieşti.
      Cei de pe linie maternă, ţărani aşezaţi într-un sat cu o puternică minoritate săsească, deci nici pe acolo boieri, grofi, etc....
      Chestiile cu burghezo-moşierimea nu funcţionează la Aluniş, doar o ţuică pe la MAT!
      Iar la Avrig doar un vinars!

      Ștergere
  2. Monarhie ? In 2014 ? Mai mare prostie inca nu am vazut...Regi,sange albastru,averi ca la manelisti fara numar. Simbol ? Care simbol ? Uitati-va la curvarul-rege de Monaco cu ce se ocupa,gagici,festivaluri etc parca-i Mazare la Cta...dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar ăia de dreapta lui Băsescu urăsc monarhia!
      Minţi înguste cu reziduuri comuniste!
      Ţine minte, Româna modernă stă sub semnul monarhiei!

      Ștergere
    2. Mihai Vasilescu15 mai 2014 la 13:23

      DM, nu ai dreptate. Iata o lista de monarhii constitutionale: Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca, Suedia, Norvegia, Australia, Noua Zeelanda, Canada. Sunt tari prospere si mai ales CIVILIZATE! Si nu este o coincidenta. Monarhul constitutional este cu adevarat deasupra disputelor politice, este cu adevarat echidistant, spre deosebire de presedintii care, fiind implicati politic, NU reprezinta intreaga societate. Asadar, cum spune si Joe, monarhia constitutionala simbolizeaza perfect unitatea unei tari (vezi Belgia, care fara monarhie se dezmembra de mult). Monarhia constitutionala este si o pavaza contra dictaturii (vezi Spania, unde interventia monarhului si prestigiul sau au blocat o tentativa de reinstaurare a dictaturii, dar si in Marea Britanie, chiar fara pericol de dictatura, monahul este considerat garant al democratiei). In plus, monarhia constutionala asigura mentinerea unui anumit stil, a unui simt al onoarei, a unei elegante in comportament si a unei forme de RESPECT pentru tara,
      legate de respectul fata de monarh. Ce bine ar fi prins Romaniei asa ceva! Din nefericire, in tarile care
      s-au lepadat de monarhie revenirea este practic imposibila din cauza politicienilor care aspira la putere.
      Deci, cine are sa-i traiasca, cine nu sa nu-si doreasca fiindca, din pacate, nu se mai poate!

      Ștergere
    3. Foarte bună şi ponderată argumentaţie!

      Ștergere
    4. E tot asa de "din suflet" zisa ca si cererile facute unora sa nu plece din IRNE, domnia sa "tulind-o" la Viena????

      Ștergere
    5. Mihai Vasilescu16 mai 2014 la 10:06

      Pai daca am vazut ca rugamintile mele "din suflet" nu au efect si pleaca oamenii pe capete, m-am descurajat si eu.

      Ștergere
  3. S.Demetrescu este Sorin Demetrescu, fost angajat de la ICN? Daca este asa, are idei crete cum a avut toata viata! Oricum, monarhia avea un numar restrains in asa-zisa camarilla, fata de comunistii actuali ( psd-isti ) care au umplut tara si au jupuit-o de nu mai ramane piatra pe piatra! mai rau ca lacustele! Daca PNt este ridicol, inseaman ca sarmanul S. Demetrescu are tare mari din inaintasii lui! Or fi fost dintre cei 800 de comunisti care au dat tara pe mana rusilor! Numai comunistii urau partidele istorice si monarhia! Unul din multii securisti ai institutului inventase fundatia Maresal Antonescu!!! Inimaginabil pentru securistii care il urasera de moarte pe maresal! Astia sunt si astia au fost! Mentalitatea lor nu va mai fi o data cu disparitia fizica! Oricum, imi pare bine ca printul ar fi mostenitor si nu R. Duda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc d-le anonim, eu sunt acela; numai că nu ai nimerit-o cu presupunerile asupra mea, e tocmai invers, iar ca păreri pari a fi din altă lume, de acum o sută de ani. Nici informații prea multe nu ai. Dacă ai fi citit ceva literatură română, jurnale, reluări din publicații vechi ai fi băgat de seamă că în tot timpul monarhiei extrem de numeroși scriitori și oameni de cultură au fost contra monarhiei străine. Iar PNȚ în perioda interbelică a fost unul dintre partidele cele mai contestate - iarăși apelul la documente este necesar.

      Ștergere
  4. Frica viscerala de monarhie a unora dupa 90 era ca tara ar fi avut un adevarat arbitru recunoscut international si nu ar mai fi putut sa fure in voie urmasii celor care au contribuit la abdicarea si exilul regelui.

    RăspundețiȘtergere