marți, 12 septembrie 2023

Three Days of the Condor, No Hard Feelings, Heart Stone și serialul Powe Book iv: Force


Vă propun niște filme, unul de cinematecă, altele de actualitate și un serial.

Three Days of the Condor

Cred că în cartea de memorii a lui Breban am întâlnit cuvântul condor și mi-am reamintit de filmul Three Days of the Condor. Așa că l-am revăzut. Filmul nu s-a distribuit pe rețeaua de film din România, cu toate că mesajul nu era convenabil imperialiștilor americani, acuza că CIA manipulează criminal este mesajul.

Filmul din 1975 îl are ca personaj principal pe Turner, zis și Condor de unde titlul filmului, interpretat de Robert Redford. Acesta devenise instantaneu vedetă după westernul Butch Cassidy și Sundance Kid., film ulterior interzis în România, după Tezele din iulie din 1971. Condor este angajat la firma de studii literare, anexă secretă la New York a CIA. Angajații citesc romane, ziare, reviste ca să depisteze comploturi împotriva Americii. Totul pornește de la un memorandum al lui Condor, despre acțiuni în Orientul Mijlociu ale CIA menite să destabilizeze regiunea, negat de șefii CIA. Unul însă comandă asasinarea tuturor angajaților. Doar Turner - Redford scapă, trimis să ia prânzul pentru colegi. Suntem în preajma Crăciunului și lumea se pregătește de sărbători. Turner o ia ostatică pe frumoasa Kathy, interpretată de Faye Dunaway, celebră și ea după filmul cu bandiți Bonnie & Clyde! Turner reușește să supraviețuiască la toate atentatele executate de agentul free lancer Joubert (Max von Sidow) și are o discuție finală cu șeful CIA Higgins că dă la presă atentatul. Filmul mi-a amintit de ucenicia mea la IFA, unde era un computer IBM cu cartele. Era teribil să scrii cartele, apoi erau citite de computer și dezvoltau programul care trebuia depanat, că normal, băteai cartele greșit! Abia după 80, când am avut la institut un CDC cu display m-am reapucat de computeristică, cu cartelele era un chin teribil!


No Hard Feelings

Este un film romantic cu superba Jennifer Lawrence - Maddie în rol principal. Ea se luptă să-și păstreze casa care are datorii. Pentru asta ea face Uber, dar mașina ei este distrusă și caută ceva ca să poată conduce. Găsește un anunț al unor bogătani, care vor să facă bărbat din fiul foarte inteligent care va continua la Princeton! Maddie are mari probleme cu introvertitul Percy Becker, dar reușește în final să-l ducă la Princeton cu Uber-ul ei! 


Heart Stone

Este un Netflix cu eroina principală Rachel Stone. Aceasta interpretată de Gal Gadot, frumoasa actriță israeliană, expertă în filme violente. Rachel s-a strecurat în MI6 ca să blocheze acțiunile unui traficant de arme. De fapt ea făcea parte dintr-o organizație numită Carta (Ciarta) care lupta pentru triumful binelui. Adversarul ei este Parker, un tip infiltrat tot în MI6. Ei vor să folosească în scopuri criminale computerul cuantic numit Heart al organizației Carta. Totul se termină cu bine, după niște cafteli teribile ale lui Stone. 


Power Book IV:Force

Acesta este un serial american cu traficanți de droguri, extrem de violent. Tommy Egan (Joseph Sikora) un interlop newyorkez, pleacă de acolo după anihilarea bandei sale. Se oprește întâmplător în Chicago de unde se trăgea de bunica lui, pe care dorea să o vadă. Aici se decide să intre în afacerile cu droguri. Aici se aliază cu clanul de negri condus de Diamond (Issak Keys), tocmai ieșit din pușcărie unde practica frizeria! Și încep lupte pentru dominarea pieței drogurilor. Cu traficanții clasici irlandezi, cu negrii, cu sârbii. Lipsesc semnificativ italienii, care nu se bagă în droguri, dar nici evreii, nici rușii!

Apropo, la noi la Protv continuă Clanul, serial românesc cu interlopi și vine altul nou, Groapa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu