marți, 5 iulie 2022

The Undeclared War




















Acesta este un serial englezesc care produce fiori. Este un serial politic și de spionaj, este de fapt o distopie. Englezii se pricep la d'astea gândiți-vă doar la 1984 a lui George Orwell. 

Totul se petrece în viitor în 2024, premier este un negru, care a preluat funcția de la Boris Johnson. Și ne aflăm în preajma alegerilor parlamentare. 

Personajul principal este o tânără IT-stă care scrie programe Saara Parvin (Hannah Khalique-Brown) musulmană de origine pakistaneză. Ea renunță la facultate ca să se angajeze GCHQ, echivalentul britanic al NSA american privind securitatea cibernetică. FSB rusesc pune la cale o spargere a securității cibernetice al Marii Britanii, atacând furnizorii de internet BT și Virgin. Apar scurgeri de informații de la NSA și SUA încetează colaborarea cu Marea Britanie. De fapt este un atac în trepte, manipularea alegerilor, BBC anunță exit pollul cu victoria laburiștilor, dar câștigă Conservatorii. Unii alegători din minoritățile de culoare nu pot vota, se declanșează mari demonstrații de protest, se instituie starea de urgență, Marea Britanie contraatacă cibernetic la cererea Ministrului Apărării, dar armata britanică pierde comunicațiile, inclusiv cu submarinele nucleare. Marea Britanie este incapabilă să se mai apere. 

Ajutorul apare din senin, un tânăr programator rus coleg de universitate cu Saara, care lucrează pentru FSB și transmite toate programele FSB blocându-i pe ruși.

Ca de obicei aceste filme, seriale se supun corectitudinii politice, apar eroi din minorități, se poartă homoerotismul. De fapt nu mă mai miră nimic, miniștrii demisionari ai lui Johnson, unul este musulman, altul indian!

Serialul este de mare actualitate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu