sâmbătă, 9 iulie 2022

London Rules de Mick Herron


















London Rules este un roman scris de Mick Herron după Brexit și legat cumva de acest eveniment. 

Marea Britanie este una din țările țintă pentru terorism și spionaj, terorism musulman, spionaj și acte de terorism ale rușilor cu atacuri cu Noviciok. De aceea MI5, contraspionajul britanic este un instrument important pentru anihilarea acestor pericole. În roman apare și o filială, Slow House, condusă de Jackson Lamb, un vechi spion în Estul comunist. Oamenii lui sunt spioni respinși de sediul central, slow horses. 

Sunt doi politicieni legați de Brexit, Dennis Gimball, politician de dreapta pro Brexit foarte popular, căsătorit cu o influentă ziaristă. El se pregătește să atace MI5 și pe Zafar Jaffrey, un musulman, apropiat de primul ministru și un inamic al lui Gimball.

Totul pornește de la un atac terorist într-o localitate spre sud vestul Angliei, Abbotville, urmat apoi de o bombă între pinguinii dintr-o grădină zoologică și o bombă neexplodată într-un tren. În același timp niște indivizi încearcă să-l execute pe Ho, IT-stul din Slough House. Ho aflăm că își găsise o prietenă pe Kim, care este asiatică, dar Ho le dă un document care ar putea avea consecințe și Regents Park MI5 îl reține. Ho lămurește că este coreeană și asta aprinde o luminiță, pare că afacerea de terorism este nord-coreeană. Lamb trimite două echipe să supravegheze pe cei doi politicieni, care ar pute fi victime ale unui atentat. Până la urmă Gimball este victima nefericită a unui accident. 

Urmează serviciul religios la Westminster Abbey și se presupune atac al celulei teroriste. Dar doi din slow horses merg la Abbotville unde ei reușesc să neutralizeze pe teroriști. 

În final scorpia de Diana Taverner vrea să-i pedepsească pe cei de la Slough House, dar documentul furnizat de Ho nu era secret.

Totul e bine când se sfârșește cu bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu