joi, 21 decembrie 2017

Gala de Crăciun la Filarmonica Piteşti

În această seară de 21 decembrie când aniversăm revolta anti-comunistă din Bucureşti care a semnalat sfârşitul lui Ceauşescu, noi la Piteşti ne gândim la Crăciun! 
Şi Filarmonica Piteşti ne-a pregătit un program special, un program muzical generos adecvat Sărbătorilor de iarnă.

Pentru acest scop a fost invitat de la Galaţi dirijorul Mircea Holiartoc, ca şi soprana Mihaela Alexa. De la Bucureşti a venit şi tenorul Mario Vasiliu, un oaspete obişnuit al Filarmonicii noastre.
Orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Mircea Holiartoc
 Iohann Strauss tată şi fiu a avut partea leului, s-a debutat cu Dunărea Albastră în interpretarea orchestrei  conduse de Mircea Holiartoc. Au mai fost Polca Ohne Sorge şi Tunete şi Fulgere.
Mihaela Alexa
Apoi soliştii vocali Mihaele Alexa ne-au delectat cu arii din operetele care ne-au adus aminte de vremurile de glorie ale Vienei imperiale, Văduva veselă, Silvia, Ţara Surâsului, Giuditta aparţinând lui Lehar şi Kalman.
Mario Vasiliu
Au fost şi arii din opere, au fost şi valsuri din compozitori celebri.

Au urmat apoi şi celebrele cântece de Crăciun - Christmas din repertoriul hollywoodian., Christmas Festival, White Christmas, Have Yourself a Merry Christmas.

Nu a lipsit un colind din repertoriul autohton cânta în cuplu, Sus la Poarta Raiului.

Iar în final dirijorul şi orchestra ne-au dat cu bis obişnuitul Marş Radetzky a lui Strauss unde lumea poate să ţină ritmul cu bătaie din palme. Nici soliştii vocali nu au fost mai prejos cântând celebra arie Libiamo din Traviata lui Verdi.

A fost frumos şi lumea s-a simţit bine pătrunsă de  spiritului Crăciunului.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu