duminică, 17 decembrie 2017

Berlin Station - serial - partea doua

Despre acest serial am mai scris. Este scenariul lui Olen Steinhauer, unul din autorii mei preferaţi.
Cel care a fost difuzat în acest an este mult mai racordat la evenimentele politice din această toamnă în Germania, respectiv alegerile parlamentare.

După cum se ştie aceste alegeri au marcat revenirea în politica germană a unui partid extremist, Alternative fuer Deutschland, AfD.

Tocmai acest partid este în centru acţiunii serialului, cu nume schimbat PfD.
În serial PfD este pe cale să câştige alegerile.  Daniel Miller (Richard Armitage), agentul de teren al CIA află de tentativele unui grup al PfD pentru a produce nişte atentate, care să pară islamice ce au ca scop să crească aprobarea PfD.

El pozează într-un traficant de arme care îl contactează pe Ganz, fost agent STASI, care vrea să organizeze atentatele şi are nevoie de exploziv Semtex. Îl pune în contatct cu fostul agent CIA Hector de Jean (Rhys Ifans). care ar putea să-i facă rost lui Ganz d exploziv. Toată acţiunea este coordonată de nouă şefă de divizie Berlin, BB Yeats (Ashley Judd, #metoo, de la care primesc twitere!).

De fapt totul pare o mare acţiune criminală şi imbecilă pusă la cale de agenţi CIA (iarăşi ei vinovaţi!) în contact cu extremişti albi sud africani.  De fapt cel aflat în spatele acestor iniţiative nu este lidera PfD, ci adjunctul ei, Emmrich, care irganizează aceste atentate cu concursul unora din CIA. \

Miller reuşeşte să-l oprească pe Ganz cu atentatul, dar fiica lui Lena, vrea să o împuşte pe lidera PfD. Este arestată de securitatea germană, şi De Jean vrea să comită atentatul în locul ei. Ca să vadă pe acoperişul altei clădiri că alt atentator este gata să comită atentatul, trage în el, dar acesta reuşeşte crima, care este pusă în cârcă americanului. Încep proteste vehemente antiamericane şi De Jean este predat autorităţilor germane, dar cineva îl împuşcă. 

Finalul este în coadă de peşte, nu ştim ce s-a întâmplat cu Emmrich, dar îl vedem de De Jean plecat cu un cargobot în lumea largă, până şi atentatul împotriva lui a fost fake!

Filmul este extrem de tensionat şi foarte bine interpretat de actori. 


Filmul este pe EPIX, platformă ce funcţionează acum în România, dar şi HBO a difuzat prima serie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu