miercuri, 8 noiembrie 2017

Telluris Associati Firenze - Iluzionistul de Matei Vişniec

Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio Ediţia XXI de la Teatrul Al. Davila Piteşti a continuat marţi seară 7 noiembrie 2017 cu piesa lui Matei Vişniec Iluzionistul.

În fine am urmărit în fine o piesă care mă interesează. Este un text foarte dur care creează o atmosferă sumbră, coşmărescă.

Este un one man show şi actorul Tazio Torrini are o prestaţie excelentă. 

Pe scenă vedem  două grămezi una de boarfe şi zdrenţe şi alta de pantofi purtaţi scâlciaţi cu un tanc de jucărie. Din ele izbucneşte actorul grimat doar în chiloţi şi îşi spune rolul. El este de fapt iluzionist care cu bagheta face să dispară spectatorii. Cea mai cumplită parte, cu aer orwellian este parte finală când personajul povesteşte de obligativitatea spălării creierului, existând chiar o maşină să facă asta. Jocul actorului este însoţit de un fundal sonor care te bagă-n sperieţi şi de o iluminare adecvată textului.

La un moment dat se aude o voce din off care conversează cu personajul. Interesant că această voce foloseşte limba română, cu toate că actorul îşi spune textul în limba italiană.

Şi apropo de limba italiană, se putea urmări pe fundal textul în româneşte. Pentru mine şi cred că majoritatea spectatorilor limba italiană nu a fost o dificultate, în plus că erau unele erori de traducere.


A fost un spectacol,deosebit care a marcat auditoriul şi actorul italian a fost viu aplaudat!

Un comentariu:

  1. Viata bate teatrul! Eu doar ma uit la Dragnea, la Johhanis, la Obama sau la Clintoneasa si traiesc aceleasi senzatii!

    RăspundețiȘtergere