joi, 19 ianuarie 2017

Scena muzicală piteşteană: Recital de pian la Universitatea Piteşti

Marina Baidan
Sub această rubrică voi comenta evenimentele muzicale piteştene.
Unii, mai pretenţioşi vor comenta ironic ce fel de evenimente muzicale au loc în acest oraş de mărime medie din România.

De bine de rău în ultimii ani în Piteşti a apărut o viaţă muzicală. Există Filarmonica Piteşti. au fost inaugurate Serile Lipatti de la conacul Fundăţeanca din Leordeni al lui Dinu Lipatti şi în Piteşti şi s-a inaugurat şi o stagiune muzicală la Universitatea Piteşti la iniţiativa profesorului Baidan.
În această seară la Universitatea Piteşti s-a deschis stagiunea muzicală a anului 2017 cu un recital de pian al tinerei Marina Bratu.
Tânăra ne-a prezentat un program încântător cu piese muzicale de Tudor Dumitrescu, dar şi din cei doi mari virtuozi ai pianului Frederic Chopin şi Franz Liszt.

A fost o seară frumoasă şi spectatorii prezenţi în aula de la Secţia Drept Economice s-au bucurat de prestaţia foarte bună a tinerei artiste. 

 
Baidan şi Marina Bratu

Un comentariu:

  1. In ultimii ani, in afara evenimentelor curente, constat ca Pitesi este pe harta evenimentelor muzicale, in special al celor itinerante, organizate de Radio Romania Muzical. Este un lucru foarte bun si sper ca in timp salile sa fie mai pline.

    RăspundețiȘtergere