joi, 7 aprilie 2016

Concert de muzică rusă

Orchestra
În această seară orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Tiberiu Oprea ne-a oferit muzică a unor mari compozitori ruşi.
Prima piesă din program a fost Concertul nr 2 pentru pian şi orchestră în sol major având-o ca solistă pe Andreea Butnaru.
Concertul este obscurizat de faima Concertului nr 1 pentru pian .şi orchestră. Are deosebit solourile pentru vioară şi violoncel din partea a doua a concertului care transform piesa într-un trio. Finalul concertului aminteşte de acelaşi prim concert al lui Ceaikovski. Interpretarea doamnei Butnaru a fost fără cusur şi lumea a aplaudta cu însufleţire. Nu am avut imagini de la această piesă pentru că mi sa blocat iar telefonul meu smart care este cam silly!  Noroc că în pauză am fost la cumnatul meu Paul care mi l-a repus în funcţiune!
Tiberiu Oprea şi Orchestra Filarmonicii Piteşti
Am prins şi jumătatea părţii a doua cu Simfonia a 2-a de Alexandr Borodin. Este o piesă inspirată din istoria Rusiei cu opera sa Cneazul Igor şi poartă puternice influenţe ale muzicii populare ruse.

Orchestra a răspuns foarte bine indicaţiilor dirijorului Tiberiu Oprea şi lumea a aplaudat performanţele muzicienilor. 

Un comentariu:

  1. "Orchestra a răspuns foarte bine indicaţiilor dirijorului ..." suna putin ciudat, cel putin pentru mine! weekend fain, desi nu stiu daca urarea asta mai este valabila cand esti la pensie!

    RăspundețiȘtergere