vineri, 22 aprilie 2016

The Night Manager

În conversaţia cu prietenul meu Valeriu de la New York acesta mi-a recomandat să văd un serial, The Night Manger.

Este un serial englezesc inspirat de un roman de John le Carre, apărut în 1993. Scenariul este actualizat pentru anii 2015.

Totul începe în 2011de la Primăvara Arabă din Egipt unde la un hotel de lux este un tânăr englez recepţioner de noapte, night manager, Jonathan Pine (Tom Hiddleston).

Acesta este abordat de Sophie Alekan, amanta unui tânăr bogătaş egiptean, Hamid, care îi transmite nişte documente secrete care conţineau date privind un transfer ilegal de arme, coordonat de un bogătaş englez venal şi periculos, Roper (Hugh Laurie). Documentele ajung la Londra la Angela Burr, şefa unui birou britanic de control al traficului de arme. Sophie este găsită ucisă şi Jonathan care îi devenise amant jură să o răzbune. 

Pentru acest lucru Jonathan ghidat de Angela Burr se introduce în anturajul lui Roper după o falsă tentativă de răpire a fiului său unde erou devine Jonathan.

Şi astfel Jonatahan devine un fel de James Bond, în genul personajului întruchipat de Daniel Craig, adică agent de teren care acţionează într-un ambient foarte periculos. Pentru că partenerii lui Roper sunt oameni din MI6 britanic şi din CIA, care fac tot ce le stă în putinţă să o blocheze pe Burr şi pe partenerul ei american de la o agenţie similară, Joel Steadman (David Harewood). În grupul restrâns al lui Roper, Jonatahan este suspectat de maiorul Corcoran (Tom Hollander), prietenul lui Roper cu apucături pidosnice. În acelaşi timp amanta lui Roper, Jed, superba şi frumoasa actriţă polono-australiană de 1,90 m!, Elisabath Debicki se îndrăgosteşte de Jonatahan şi ei trăiesc şi mai periculos. 

Serialul se întinde pe 6 episoade de o oră. Este extrem de bine realizat într-o atmosferă de suspans şi tensiune.


Îl recomand celor care vor să-l vadă, se găseşte pe net!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu