joi, 26 februarie 2015

Seară Ceaikovski la Filarmonica Piteşti

Ştefan Tarara şi Marius Hristescu
Acest spectacol din seara de 26 februarie 2015 a fost un eveniment, atât prin programul prezentat dar mai ales prin calitatea deosebită a invitaţilor.
 
Ştefan Tarara
Spectacolul a debutat cu Concertul pentru vioară şi orchestră în re major de Ceaikovski.
concertul este unul dintre cele mai frumoase concerte pentru vioară care s-au scris, comparabil cu cele scrise de Beethoven, Mendelssohn sau Brahms. 
Muzica este de o frumuseţe sfâşietoare, dar faptul că solistul a fost tânărul virtuoz Ştefan Tarara a adăugat valoare acestui superb concert. 
Stefan Tarara, muzician german de origine română are în faţă un viitor strălucit ca solist. El este concert maestru la orchestre de prestigiu europene, dar duce şi o fructuoasă activitate solistică. Tarara are o forţă interpretativă, o forţă interioară care a  fascinat pe melomanii piteşteni care au aplaudat îndelung interpretarea sa. 
În plus orchestra piteşteană condusă cu aplomb de dirijorul invitat, Marius Hristescu a acompaniat pe Tarara cu acurateţe.
Generos, Ştefan Tarara a o oferit un bis din Paganini care au revelat tehnica pizzicato pe care o stăpâneşte cu mare talent.

În partea a doua a continuat Ceaikovski cu suite simfonice din baletele Spărgătorul de nuci şi Lacul Lebedelor şi orchestra condusă de Hristescu a realizat o bună şi plăcută interpretare. 

A fost o seară de neuitat la Filarmonica Piteşti!

3 comentarii:

  1. Tzara arde si ... Joe se piaptana !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, regal de muzica simfonica aleasa!

    ps: n-as zice ca tzara arde sau ca Joe ar avea ce sa piepetene! (nici o intentie de ofensa Joe aci!)

    RăspundețiȘtergere
  3. ps2: Imi place la nebunie cand oamenii renunta la istericale si obsesii politice in favoarea muzicii!!

    RăspundețiȘtergere