miercuri, 5 noiembrie 2014

Primii blugi


Comentariu la Dilema veche la tema săptămânii

Prima pereche de blugi i-am cumpărat în 1968, când am fost prima oară în tabără la Costineşti, după anul I de facultate. Erau marca Wrangler, i-am luat de la nişte suedezi care stăteau în camping la cort cu 100 de lei şi aveau o gaură chiar în buzunarul de mărunţiş. A doua pereche au fost tot second hand luaţi de la un coleg din cămin, erau chiar Levi’s, cred că am dat 300 de lei pe ei. I-am purtat până s-au rupt complet între picioare. Ce am mai cusut la ei şi mă întreb cum pot să-i poarte rupţi tinerii în ziua de azi?

Cea mai tare chestie a fost totuşi în SUA, când am fost prima oară în 1995. Am ajuns la un Walmart şi am putut să probez exact mărimea mea de blugi, fără a fi nevoit să-i mai scurtez, cum făceam de obicei.  

Necazul în comunism era că blugii mi se rupeau prea repede, după  gustul meu. De fapt îi purtam intensiv şi normal că se făceau rapid praf.

Azi am patru perechi  de blugi luaţi tot din America şi nu mi se mai rup aşa repede. 

4 comentarii:

  1. Draga Joe,
    Nu cred ca n-ai remarcat ca aici chestia cu "bluguii rupti" e pur si simplu "la moda"? La magazinele de confectii poti gasi blugi gata uzati, gata rupti, si sunt chiar mai scumpi decat cei noi !!! Au chiar si denumiri comerciale speciale !
    Asa ca, scormoneste printre vechituri si ... poate gasesti niste blugi "scumpi" la moda; la moda, dar poate ca ... nu la Pitesti, din pacate! V.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intreb ce legatura au blugii cu .... prefectura din Pitesti si of-ul romanilor in aceste zile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar niciuna. Este o diversiune de la comentariile pe teme politice. Cred.

      Ștergere
  3. ...auzi,Jo,spune-ne ceva despre wc-ul tau din curte,,, Cred ca ai cazut in melancolii cand ai vazut ce pozitie are super-iubitul tau Antonache vis-a-vis de Iohannis,,,nu ?dm

    RăspundețiȘtergere