joi, 13 noiembrie 2014

Concert cu compozitori ruşi

Angelica Postu
În această seară de 13 noiembrie am avut un concert al Filarmonicii din Piteşti în care dirijorul invitat a fost domnul Cristian Lupeş. Programul a avut doi compozitori ruşi, sau mai precis sovietici, ei fiind compozitorii emblemă ai perioadei staliniste. 
Asta însă nu i-a făcut să fie apropiaţi ai regimului, dimpotrivă!
Angelica Postu cu mine
În deschidere Cristian Lupeş a avut amabilitatea să ne spună câteva cuvinte privind muzic interpretată în această seară. Ne-a subliniat că vom audia  un concert cu program demn de mari metropole muzicale.
Prima parte a serii muzicale a fost dedicată Concertului nr. 2 pentru pian şi orchestră în fa major, op. 102 de Dmitri Şostakovici. Concertul dedicat fiului compozitorului Maxim şi a fost foarte bine primit de public. Solista serii a fost domnişoara Angelica Postu. De la Jean Dumitraşcu am aflat că tânăra muziciană este profesoară la Bruxelles şi are o activitate intensă şi în Germania. Mie mi-a plcut îndeosbi partea a doua Andante care mi-a amintit de romantici.
Tânăra şi frumoasa solistă a fost puternic aplaudată şi ne-a oferit şi un bis.

În partea a doua am audiat selecţiuni din baletul  Romeo şi Julieta de Serghei Prokofiev. Am ascultat selecţiuni din balet dintre care unele sunt extrem de cunoscute. Muzica lui Prokofiev este superbă, pasajele vesele de dans alternează cu cele pline de dramatism. 
Cristian Lupeş cu orchestra Filarmonicii Piteşti
A fost un regal muzical pentru melomanii piteşteni.

5 comentarii:

  1. Aoleu ! te duci sa admiri bolsevici, vezi sa nu afle PPE-ul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bolsevicule,
      ai grijă, Putin nu ţi-a înregistrat postarea!

      Ștergere
    2. De la Joe nimeni nu intelege ceva. El e cu toata lumea si cu nimeni. Doar apara valori. Uneori nimereste, alteori ba. Important e ca se exprima. I-am sugerat sa scrie o carte, indiferent de subiect. Poate sa fie si fictiune(adica paralela la realitate). A

      Ștergere
    3. felicitari pt prezentate. trimiteti si la mine articolul.virgil d

      Ștergere
  2. http://incertitudini2008.blogspot.ro/2014/11/doi-compozitori-rusi_13.html

    RăspundețiȘtergere