marți, 15 aprilie 2014

Legături de sânge - Blood ties

Un film remake după un film franţuzesc din 2008 Liens de sang, regizat de , actorul care a jucat un rol principal.
Filmul a fost prezentat la Cannes şi observ că nu a fost premiat.

Filmul mi-a plăcut foarte mult. Mi-a adus aminte de A fost odată în America a lui Sergio Leone, iar un comentator de pe IMDB afirma că ăsta este filmul despre gangsteri al anilor 70, nu American Hustle. Adevărul că localizarea filmului în Brooklin, New York aminteşte şi de filmele lui Scorsese.

Povestea este a doi fraţi care apucă pe drumuri opuse, unul ajunge ganster, iar celălalt poliţist.
Filmul începe cu ieşirea din puşcărie a fratelui cel mare Chris, interpretat senzaţional de Clive Owen. Este aşteptat de fratele cel mic Frank, poliţistul, interpretat la fel de convingător de Billy Crudup şi sora lor mai mică.
Toţi trei se îndreaptă spre spitalul unde tatăl, interpretat de James Caan ieşea din convalescenţa unei intervenţii de cancer la plămâni.

Chris încearcă să-şi refacă viaţa lucrând într-un atelier auto, fiind găzduit de fratele său Frank. Se alege doar cu o iubită care-i va deveni soţie, Natalie (Mila Kunis)
Frank arestează pe soţul fostei sale iubite, superba Vanessa ( Zoe Saldanha), un gangster care înfundă puşcăria. Frank şi Vanessa reîncep legătura şi Vanessa îi explică fostului că-l părăseşte.
Chris revine la vechile obiceiuri, fiind un asasin cu sânge rece care ucide chiar un adolescent picat în locul nepotrivit. 
Chris se implică într-un jaf bănuit de fratele său Frank, care-l şi răneşte în cursul acţiunii şi nu poate însă să-l ucidă când acesta fuge de la locul faptei cu o maşină. Colegii îl bănuiesc pe Frank că-şi acoperă fratele şi acesta renunţă la meseria de poliţist.
Chris se însoară cu Natalie şi smulge promisiunea fratelui său ca va fi naşul copilului lui în pofida animozităţilor care-i despart.

Între timp Chris începe o afacere cu prostituţie, condusă de fosta soţie Monica (Marion Cotillard) cu care are doi copii de la care i se trage şi arestarea finală.

În copilărie Frank îşi reaminteşte cum a fost pus de fratele mai mare să ţină de şase când pregătea cu amicul său o spargere. Sunt văzuţi de un vecin care anunţă poliţia, Frank nu-i avertizează şi copiii infractori sunt arestaţi. 
Frank primeşte un pont de la un fost coleg că Chris a fost identificat ca autorul jafului şi  îi dă acestuia un telefon la care nu răspunde, doar îi transmite semnalul cu trei bătăi, pe care trebuia să-l dea în copilărie.
Între timp Chris află că banditul ieşit din puşcărie, ex soţ al Vanessei este pe urmele cuplului care vrea să părăsească New York prin Grand Central. Urmărit de poliţie reuşeşte însă să-l omoare pe bandit, înainte ca acestă să-i împuşte pe Frank şi Vanessa.    
Filmul se termină cu Chris arestat de poliţişti privindu-şi ca de obicei, ironic fratele!

Filmul trăieşte din plin epoca, costumaţia, maşinile acelea americane imense .
Suntem în 1974. Epoca este marcată şi de marile succese al vremii: Sugar baby love al lui The Rubbets sau de The Doors, cântate la pickup!

Asta mi-a accentuat nostalgia şi mi-a răscolit amintirile tinereţii!

Un film care nu trebuie ratat!





4 comentarii:

  1. Amintiri din copilarie,,,asa face un pensionar,citeste cu glas tare carti si mai plictiseste si pe cei ce au timp sa le citeasca. Dar cine sa aibe acest timp ? Oare Joe chiar crezi ca te citeste cineva la aceste ineptioare ??? Revino-ti !
    dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorule,
      Nu te poţi abţine să scrii neghiobii!
      De ce te întâlneşti mă cu colegii de şcoală politehnică? Ca să-ţi aduci aminte de tinereţe c.....creţe!
      Uită bă că le citesc mulţi, până acum 55 de corespodenţi, doar tu faci opinie separată!

      Ștergere
  2. Incearca 12 years of slavery, varinta sev xxi s volibei unchiului tom

    RăspundețiȘtergere

  3. Joe, am vazut filmul si sint nemultumit!
    Intr-adevar, unii actori joaca foarte bine, dar, la altii, inclusiv la regizor, se vad stingacii incredibile. Din pacate, in felul asta, o poveste foarte buna este ruinata de erorile, de neiertat, ale regizorului si ale unor actori! In alte conditii, pe povestea asta, se puteau gindi la un Oscar!
    Pe de alta parte, Mila Kunis, frumoasa ucraineanca, este superba! :))
    Ea (Natalie), Lili Taylor (Marie), Clive Owen (Chris) si marele actor James Caan (Leon) isi merita, cu adevarat, banii!
    DZ

    RăspundețiȘtergere