joi, 14 august 2014

O veste bună despre clădirile Bucureştiului clasic

Mergând prin Bucureşti în zona Gării de Nord am observat şi surpriză imobiliară.
Exact vis-a-vis de fostul Hotel Nord, astăzi Ibis Nord era o clădire de început de secol XX. Clădirea se află pe Calea Griviţei colţ  cu Polizu. 
După 1990 se afla într-o stare jalnică, ca de altfel toate clădirile din zonă Buzeşti Matache. 
În acea clădire se afla o pizzerie unde pe Adriana a prins-o cutremurul din 1977!
De această clădire se agăţaseră două clădiri noi de hoteluri, ea continua să se află în aceeaşi stare jalnică, ba apăruseră avertizări că este pericol de prăbuşire.
Ei bine am observat cu mare bucurie că acea clădire este complet refăcută şi probabil va adăposti un hotel.
Deci clădirile vechi dacă sunt îngrijite pot reapărea în splendoarea lor trecută!
Dacă ar exista antreprenori interesaţi probabil că anumite clădiri din această zona ar putea reapărea la fel!

Regret că nu am făcut o fotografie!


7 comentarii:

  1. Frumos spus , Joe si adevarat. Dupa cum circula informatia , respectivele cladiri au fost refacute meserias de niscaiva oameni cu multi, multi, multi bani. Sa nu crezi ca vreun amarit de roman facea credit(riscant si neacoperit). Revenind la informatie, am inteles ca investitorul nu este altul decat Cocos si chiar Udrea(acum ramane de vazut cum si-au impartit prada dupa divortul formal asa cum a fost si casatoria). Pe ei nu ii verifica nimeni cum au facut averi nerusinate. Poate organele statului, care s-au pus pe "dezgropat morti" vor trece si in alte cazuri(ca si asta) pe nationalizari. Nimic nu e imposibil in tara asta europeana.A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Correct ! si retrogedarea sa (initial catre un grup mixt, cu FP printer actionari) a fost atat de cantata incat vre-o 7-8 ani nimeni nu a indraznit sa o semneze. A venit PD-ul (pardon, acum PNL) si a rezolvat-o. iar vechii (noii) propietari, disciplinati, au si vandut catre cei mentionati de catre Dvs. Dar e bine ca spiritul liberalismului a inceput sa bata. Si bate, bate, bate..

      PS: daca nu mi-r fi asa de frica sa imi revad propriile memorii

      Ștergere
    2. Draga A, gresit. Nu nimic este imposibil. ci dar ce trebuie este imposibil. Caci zicea Papa Albert ca numai prostia si universal sunt nemarginite

      iar J a gasit calea...sa le dam PDL. Srry, PNL, mereu uit. Sau e FDD ? Caci se aude tot mai insistent de un dosar de sperjur ce isi iteste capul...:)

      Ștergere
    3. Despre cladirea in cauza, pot spune un aspect nerelevant pentru cineva , doar pentru mine. A fost locul unde am avut prima si sper ultima cumpana din viata mea. La cutremurul din ''77'' , ma aflam cu colegii de facultate la pizzeria din sinistrul hotel. Am iesit pe o usa paralelipipedica deformata de cutremur. E inutil sa mai spun ca , de fapt la insistentele mele trebuia sa fim la Casata de care chiar s-a ales praful si mi-am pierdut alti colegi.
      Revenind oarecum la subiect.
      Joe vede un succes in reabilitare cladirii care era un jaf. Chiar este dupa cum arata acum. Ceea ce nu vede este cum a intrat in posesia noilor proprietari. Sa fim logici si cu oarece bun simt. Daca acceptam ca "scopul scuza mijloacele", atunci sa acceptam toate privatizarile "de bine". Joe , daca faptul ca fosta ruina a hotelului arata bine (doesn't matter how), atunci accepta si fapul ca avem si un trust de presa care te mai informeaza despre porcariile care ni se intimpla. Daca vrei un post de informare care sa-ti spuna doar prognoza vremii, ca a deraiat un tramvai sau mai stiu eu ce, atunci puteai sa te uiti ca pe vremuri la bulgari.Si la meciuri of course. Un cetatean scarbit de politica.

      Ștergere
  2. Cred ca vorbesti despre cladirea care avea la parter una dintre primele pizzerii aparute in Bucuresti in acei ani! Cand te gandesti ca nemtii si rusii (si nu numai ei) au reconstruit orase intregi (Munster, Dresda, St Petersburg ...) dupa bombardamente .... si le-au readus la aspectul dinainte de razboi!

    As zice ca este un inceput bun si sper sa vedem cat mai multe cladiri vechi valoroase arhitectonic reconditionate si salvate de la demolare ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, ti s-a taiat macaroana! Orice ai posta esti taxat. Dorin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai daca spune ce spune...
      Platon Amicus sed ...

      Ștergere