duminică, 8 iunie 2014

După Roland Garros

S-a terminat al doilea turneu de mare şlem!
Pentru noi românii a fost un moment important ieri, după 1979 aveam din nou o jucătoare de tenis în finala acestui turneu, pe Simona Halep.
A fost un mare moment de solidaritate pentru românii atât de divizaţi, toţi am ţinut şi ne-am agitat sperând să câştige Simona. 

N-a fost să fie, în final a câştigat frumoasa, şireată şi experimentată, Maria Şarapova şi nu talentata noastră jucătoare. 
Ca să devină o mare jucătoare, Simona trebuie să câştige un turneu de mare şlem, pentru că istoria reţine pe câştigători, nu pe finalişti.
Simona a avut puterea psihica să întoarcă în tie break scorul şi să joace setul decisiv. Totul s-a jucat la 2-1 pentru Simona, cu break pe serviciul Şarapovei, la 3-1 pentru Simona poate câştiga ea. Nu este numai talentul, ci şi pregătirea psihică, care face marii campioni. Să sperăm că Simona va deveni o mare campioană.



S-a terminat şi finala masculină!
A câştigat pentru a noua oară Nadal! El este un fenomen! 
Este interesant că este epoca a trei mari jucători: Roger Federer, care deja este trecutul, probabil că nu va mai putea reveni să câştige vreun turneu de mare şlem. Pentru că cei doi giganţi ai momentului sunt Nadal şi Djokovic. Azi a câştigat Nadal pentru că greşit mai puţin decât Djokovici. Eu mă bucur, pentru că sunt fan Nadal.

Aşteptăm Wimbledon!

Acum se desfăşoară Formula 1 la Montreal. Este o luptă neinteresantă între cei doi piloţi de la Mercedes, Rosberg şi Hamilton. Favoritul, meu Alonso este pe trei la general al mare distanţă. Ferrari nu mai este în stare de o maşină performantă.
Văd că Hamilton nu se abţine, şi-a cam stricat maşina!


Un comentariu:

  1. Ce bine este ca Simona Halep a ajuns insa asa departe.
    Toti Romanii se bucura.

    Am o intrebare insa: citi Romani au sprijinit-o si material?
    A trecut prin dificultati financiare pina a ajuns asa de sus.
    Saracii ei parinti au depus multe eforturi.

    Ce lectie se trage din asta ?

    Horia Stefan

    RăspundețiȘtergere