vineri, 20 iunie 2014

Without Fail de Lee Child

Acest roman a fost tradus şi în româneşte cu titlul care reflectă originalul: Să nu greşeşti.

Este numărul 6 din seria Jack Reacher şi a apărut în 2002.

Jack Reacher este abordat de E. M. Froelich o tânără de la Secret Service, serviciul de pază şi protecţie american şi care se ocupă şi de falsificarea banilor.
Începutul mi s-a părut cunoscut, nu ştiu dacă am citit traducerea, dar îmi amintesc doar de fratele lui Reacher Joe, care lucra la Secret Service la problemele de falsificare şi care murise în acţiune. 
Poate că şi alte romane dinainte povesteau de acest episod. 
E. M. Froelich se dovedeşte a fi fost iubita fratelui, părăsită de acesta cu un an înainte de moartea lui violentă. 
Ce-i propune Froelich?
Să analizeze cum poate fi ucis Vicepreşedintele ales al SUA, care era în responsabilitatea acestei tinere. Raţiunea acestei acţiuni era apariţia unor scrisori de ameninţare la adresa acestuia. 
Pentru a face această analiză de teren şi situaţii care să-i pună vicepreşedintelui ales Armstrong, Reacher o caută pe Neagley, fost sergent în Irak - Desert Storm, varianta 1990. Amândoi prezintă un raport lui Froelich şi şeful ei, Stuyvesant (ca marca de ţigări!) cu situaţii care care puteau să ducă la asasinarea lui Armstrong.
Sunt angajaţi de Secret Service să dea de prezumtivii asasini. 
Şi ei încep o analiză dificilă şi plină de acţiune a acestei tentative de asasinat. Froelich se îndrăgosteşte de Reacher în amintirea fratelui mort. 
Desfăşurarea acţiunii este dramatică şi finalmente Reacher şi Neagley rezolvă problema, iar dumneavoastră urmează să o citiţi.

Eu o am romanul sub formă PDF şi îl citesc la PC având şi suportul unui dicţionar on-line, dar engleza lui Child este simplă şi precisă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu