sâmbătă, 3 octombrie 2015

Bridge la Piteşti

Astăzi la Piteşti am văzut fantome! Da, s-a jucat un turneu de bridge la Barock pe strada Sfânta Vineri.
Sandu Crişcotă, patronul de pub şi Nelu Militaru
Pe vremea comunismului în Piteşti se practicau cu asiduitate două sporturi bridge şi alergatul după fete. 
Bestia - Dan Enescu
La bridge vineri pe 4 martie 1977 m-a prins cutremurul, vedeam grinzile de lemn ale clădirii care azi este Curtea de Apel şi afară era un stâlp de iluminat care era la 90 de grade din cauza seismului.
A venit Revoluţia şi Clubul de Bridge a mai continuat cam vreo câţiva ani. Eu m-am implicat în politică şi în alte alea şi nu am mai avut timp şi poftă de bridge. Nici alţii.
Ultimul turneu de bridge l-am văzut nu altundeva decât în la Las Vegas condus de marele jucător de bridge şi fizician, amicul Dorin Muşat.

Ieri Sandu Crişcotă m-a anunţat că începe un turneu de bridge. M-a anunţat pe Skype unde nu prea mă uit! Şi abia azi pe la 5.30 p.m. am văzut mesajul.

În fine am ajuns la pub şi i-am văzut pe jucători în plin turneu.  M-am revăzut cu foşti colegi de serviciu, Bestia-Dan Enescu, care a asigurat logistica turneului, cu Nelu Militaru, sau cu Tătaru, plecat din 1999. L-am văzut şi pe Ionuţ Vălimăreanu, pe doctorul Stancu şi câţiva jucători din Bucureşti de care mi-am reamintit după fizionomii.

Sper să mai se desfăşoare astfel de turnee mai ales că patronul este un amator al acestui joc.


2 comentarii:

  1. Bravo Joe, asta da preocupare . Lasa politica ca e consumatoare de energii POZITIVE si oricum esti pe alaturi ha ha ha .A

    RăspundețiȘtergere